Diari de Campanya 5: Concentració abans del (primer) partit i la bufetada de PxC


Avui ha estat un dia de campanya que s'ha mogut més en la cuina que a la taula. He estat matí i tarda a casa, treballant unes horetes per la feina des de casa i fent un esmorzar de feina prenent un cafè a casa meva.
Tot seguit, mentre em muntaven uns mobles a casa, he començat a treballar el debat que demà farem al Canal Taronja, el passaran a les 22.00. Serà el primer de quatre rounds. El dilluns de la setmana que ve toca El9TV i el dimarts el Canal Català, al matí, i el del Cirviànum, organitzat per Ràdio Ona, al vespre. Déu ni do, oi?
Així que avui ha tocat estudiar una miqueta, ha tocat fer colzes.
Al migdia, però, he sortit per fer una reunió amb en Lluís Sabatés a l'IES Cirvianum, amb la direcció, per comentar alguns temes de treball amb l'institut i amb els joves que hi van. Molt interessant el que ens ha pogut explicar el director sobre els cicles formatius i l'Aula Oberta, un programa per a joves que encara estan a l'ESO, per tal d'encarar-los al món laboral. Cal apostar-hi.
La reunió s'ha allargat, i he dinat a quarts de quatre: un donner de pollastre. 
Mentre digeria el dinar, he contestat correus i he tornat a preparar el debat. Aquest cop buscant alguna referència dels candidats dels partits nous que es presenten. He trobat una entrevista al de PxC al Canal Taronja. He quedat ben parat de la demagògia que es pot arribar a concentrar en 15 minuts, i gairebé tot d'una tirada! Moment estel·lar quan ha dit que el sistema no funcionava perquè "els joves no tenen valors i ens manen a nosaltres, ara si li fes una bufetada al meu fill em podria denunciar". No comment.
Més tard, després d'esbargir-me rentant els plats d'ahir, he anat a una reunió per parlar de l'edició d'un vídeo d'Esquerra i Junts per Torelló, quan surti ja em direu el què.
Una hamburguesa amb en David Tanyà, el director de campanya i responsable de l'àrea econòmica de la candidatura nostra, i cap a la darrera reunió, aquest cop per preparar la roda de premsa que farem demà sobre l'eix de polítiques socials i ciutadania, amb el Lluís Sabatés, el Xevi Lozano, la Rosa Sayós i l'Elisabet Fernández.

PS: m'agradaria mencionar una piulada de @rai_sala on em reclamava una coordinació d'agendes a més de fanals, entre partits, perquè CiU i Esquerra i Junts per Torelló estarem el dissabte el matí a la Plaça de la Sardana, amb xocolata per esmorzar. Bé, els convergents tenen una paradeta i nosaltres farem parlaments, un acte de més gran format. Però m'agradaria fer un petit apunt sobre els fanals, i és que PSC, CiU i PxC s'han dedicat a situar-se damunt als nostres cartells. Dels de l'Anglada m'ho puc esperar, però dels socis sociovergents... cal? Sor d'acordar joc net. Ara ja tenim arbres de Nadal electorals! Dóna mala imatge.

El vídeo és del dia de la meva presentació, les meves paraules sobre Esquerra i Junts per Torelló