Diari de Campanya 7: Un president a Torelló

 Avui hem començat el dia amb una entrevista al Canal Català d'Osona, en Joan Turró me l'ha feta, durant mitja hora, on hem parlat de la crisi, d'educació, de les entitats, d'urbanisme, de cultura i també de PxC, aquesta xacra en forma de partit que només vol incendiar focs perquè algun capitost se'n beneficiï. Per cert, el vídeo electoral d'aquesta gent seria per il.legalitzar el partit. L'heu vist? Qui l'hagi pensat i dirigit té un problema amb les nenes que salten a corda, les connotacions sexuals tendeixen a delicte... La resta parla per sí mateix, desdibuixant la realitat per treure vots. No sé si aquests són els valors a inculcar als nens, de que parla el candidat de Torelló.
Després he pogut dinar tranquil.lament amb l'Argemí, que ens dóna un cop de mà a totes les candidatures osonenques. Per sort hem parlat de tot menys de política, bé de política municipal, que també cal desconnectar una miqueta, no?
A la tarda, just quan ha començat a ploure, ha arribat l'Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, a l'ajuntament de Torelló, on l'hem rebut el consistori. Com que venia acompanyat per delegats del govern diputats i d'altres, entre els quals, Quico Homs, hem fet salat amb cadires pels regidors de Torelló i en una banda han quedat els regidors i enfront el seguici del Mas. Com que jo he entrat l'últim no tenia cadira amb els regidors i he hagut de seure amb els de la Generalitat i Parlament, al costat del diputat Espadaler, que li he explicat que és el tercer president que ha vingut des que sóc regidor. Va venir en Maragall, en Montilla i avui el Mas.
Tot seguit, el president i l'alcalde s'ha reunit amb el comitè d'empresa de Covit. Cal recordar que hi ha un ERO en aquesta empresa que es va cremar parcialment l'11 de setembre de fa un any.
A la sortida de la Casa de la Vila hi havia un munt de nens que volien autògrafs del Mas. Mentre li demanaven s'escapa algun "Guapo" a l'estil polonès.
Després enmig d'un diluvi ens hem dirigit a Covit per veure com ha anat l'arranjament de la zona cremada de Covit, aviat ja estàr a ple rendiment, esperem que tot vagi com ha d'anar i l'ERO no guillotini a ningú. Torelló ha estat un poble industrial, cosa que és un valor que cal preservar al màxim. La visita de Mas és la demostració d'un propòsit o s'emmarca en la campanya electoral de les municipals?
Al vespre m'he reunit amb l'equip econòmic i tot seguit ens hem dirigit a la reunió de tot el grup d'Esquerra i Junts per Torelló, a excepció de l'Albert que ha anat a enganxar els darrers cartells i pancartes. La trobada l'hem fet a casa la Berta, que ha estat una setmana KO. Ens ha animat poder està amb ella tot compartint sensacions de com està anant la campanya i de com va anar el debat ahir. Per cert, el podeu veure clicant a Debat de Torelló