Diari de Campanya 10: caminada, escultures i centenari de sardanes a Torelló

 Aquest diumenge ha estat carregat d'agenda. He començat el dia de ben matí en la Xa Caminada per la Vall del Ges que organitza la Plataforma Anti-Incineradora. Enguany, el fil conductor de la caminada han estat els masos i el seu paper en la història del nostre país. De la candidatura m'hi han acompanyat en David Ramon, en Christian, la Carme i la Rosa.
Aquesta caminada, que arriba a la desena edició, és una mostra de la mobilització social que ha protagonitzat la Vall del Ges, davant les diferents propostes de centrals tèrmiques sobredimensionades que s'ha plantejat a Sant Pere de Torelló. Segur que sense aquesta mobilització, la central ja estaria feta.
Altres companys, com el Lluís, han anat a fer la ruta dels molins.
Just acabada la caminada, amb en David ens hem dirigit cap l'entrega dels premis de la biennal d'escultura de Torelló, que organitza l'Escola d'Arts Plàstiques. Ha guanyat l'obre Iron Buterfly.
El premi es donava  a la part alta dels jardins de Can Parrella, a la part inferior hi havia activitats organitzades pels sardanistes, en motiu del centenari de la ballada de sardanes a Torelló. La jornada dels sardanistes, però, s'ha acabat a la tarda, després d'un aplec amb força assistència i que ha estrenat una nova sardana, composada per en Capdevila. 
Així doncs, un diumenge de medi ambient, territori, cultura, innovació i tradició. Com a resum de Torelló, és prou explícit.