Diari de Campanya 11: #debatel9tv i en Duran i Lleida que evangelitza a Torelló

La jornada del dilluns ha estat marcada pel segon debat electoral, a El 9 TV. Però ha sobrevingut un protagonista inesperat, Duran i Lleida ha vingut a Torelló, concretament a evangelitzar el nostre poble contra l'heretgia del tripartit. Potser algú li hauria d'haver d'explicar que el que es porta al nostre poble, és la sociovergència, que és la seva opció, tal com ha repetit infinites vegades.
Treure l'espantall del tripartit, que tant bé li va anar a Artur Mas (i tant malament li va anar al propi Duran com a cap de cartell de CiU -per dues vegades-) demostra la manca de projecte de CiU per Torelló. Han estat governant els últims anys i només se'ls hi acudeix que parlar del... tripartit! Llegiu la notícia a Ràdio Ona.
En Duran, a més,  ha aprofitat per carregar contra Vila d'Abadal. Les relacions entre ambdós estan molt trencades arran de les consultes, el de Vic hi va donar suport, en Duran tot el contrari. No és casualitat dons que hagi visitat Torelló, ja que Santi Vivet va ser un dels regidors de CiU que va fer que l'ajuntament no donés suport pel 13D.
Al vespre, després d'haver passat per l'ajuntament a la Junta Local de Govern, ha tocat el debat. La novetat d'enguany que aporta El 9 TV és que la gent pot enviar missatges via twitter. La comunitat twitaire de Torelló cada cop va creixent, però no ha estat gaire participativa durant el debat. Els que més, els companys d'Esquerra i Junts per Torelló, amb diversos twits, com aquest, aquest, aquest o aquest. Els d'ICV han twittejat a través del seu perfil de partit. I de CiU, han piulat twitaires d'altres pobles de la comarca, sembla, a cop d'argumentari com aquest o aquest, molt semblants a aquest. El hashtag o etiqueta a utilitzar és #debatel9tv. Joan Ayats, home 2.0 de referència a Torelló, no ha piulat, estava entre el públic i ha vingut a acompanyar en Marc Fontserè, candidat del PSC. Qui sí ho ha fet ha estat en David Forcada, regidor socialista.
També hi ha hagut twits de Torelló comentant  les formes dels participants del debat (com aquest), d'altres demanant si algú pactaria amb la PxC (com aquest del Lluís toneu) o un demanant que hi hagi un sol debat (com aquest). I per acabar, algun de l'inefable Pep Plana.
Avui el de PxC ha parlat d'immigració. Quantes mentides al servei d'interessos personals. Quantes mentides i quantes poques solucions. Llastimós.
Després del debat hem anat a sopar amb en Loza, en David Tanyà, la Berta, l'Eduard, la Rosa, l'Argemí i un membre d'un altre partit. No hem segellat cap pacte...
Demà toquen dos debats més, al matí, si el meu paper com a testimoni en un judici (encara no sé perquè) m'ho permet, faré el primer al Canal Català i al vespre el darrer al Teatre Cirvianum.