Diari de Campanya 12: al jutjat i dos debats

 Avui ha estat la jornada més llarga d'aquesta campanya, l'etapa reina d'aquest Tour electoral. L'he començat amb una cosa que no té res a veure amb les eleccions, però que amenaçava la meva presència al tercer dels quatre debats electorals de Torelló: estava citat al jutjat de Vic com a testimoni. Avui els sistema informàtic dels jutjats es veu que fallava, el que volia dir que la cosa es posava complicada, però al final els denunciants, una parella de Torelló que va viure una desagradable experiència el dimecres al mercat, prop de la paradeta d'ERC, han retirat la denúncia.
És la primera vegada que anava al jutjat com a testimoni, i m'ha sorprès que les parts dels judicis estan en un mateix espai d'espera, una situació molt incòmode i que violenta a la gent. Incomprensible.
Bé, després de l'estada fugaç al jutjat he anat cap al debat del Canal Català. Hi hem participat sols els partits amb representació a l'ajuntament. Cal dir que no teníem aire condicionat i que teníem uns focos de cal déu. Quina calor que hem passat els quatre, sort que al Canal Català són generosos amb l'aigua.
El debat s'ha plantejat diferent a la resta, el moderador plantejava temes concrets, a més de deixar-nos plantejar el projecte que teníem per Torelló. Jo  com a persona diésel, m'ha costat arrencar, jo sóc au nocturna i al matí em costa.
Després de dinar les papallones (contenta, Berta?) han aparegut a l'estómac, s'apropava el darrer debat, en directe al Cirvianum i retransmès per Ràdio Ona. En Lluís ha vingut a casa i mentre feina un cafè i unes quantes cigarretes, m'ha anat donant idees. La veritat és que he intentat preparar-me els debats per estar a l'alçada d'unes eleccions. Una campanya és important i no es pot fer de qualsevol manera, per respecte al elector i a la gent de la candidatura. I està a l'alçada d'ambdós, és molt exigent.
He arribat al Cirvianum, estaven les butaques buides, només hi havia 5 persones. El pitjor que em pot passar és haver de parlar en un pati de butaques buides, al final, però, s'ha omplert, no del tot però déu n'hi dó. Recordo que he estat tararajant internament la meva banda sonora motivadora, ja explicarem un altre dia quina és, llavors ja ens hem assegut i hem començat el debat moderat per l'Íngrid de Ràdio Ona.
Potser hi ha hagut massa monòlegs i no ha permès que hi hagi un ritme àgil, però la gent s'haurà pogut fer una idea de, qui en tingui, quin projecte tenim els grups per Torelló.
La novetat del debat, respecte els 3 anteriors, és que el públic ha pogut fer preguntes. Bé, de públic només n'hi havia hagut en el de El9TV. S'ha preguntat pels carrers no urbanitzats de la zona del C/ del Giravolt, pel 13D i el paper de CiU, el per què ERC, SI i ICV no ens presentem junts (i no és per personalismes), per possibles pactes amb PxC, l'alcalde sortint ha volgut posar en evidència a PxC i Toni Alba s'ha emportat l'ovació de la nit noquejant al candidat de PxC. 
Per cert, avui també hi ha hagut twittejada, s'ha fet amb el hashtag #debatradioona.
Han estat més de dues hores de debat, al final, m'hi sentia tant còmode, malgrat el cansament, que se m'ha passat el temps a l'hora de demanar el vot. Volia continuar exposant el nostre projecte. Els debats, com tots els actes electorals són una oportunitat que tenim per transmetre qui som i què proposem a la gent. Ni a la gent li hauria de fer mandra i encara menys als polítics.
Després del debat, hem anat a sopar al "Centru", hi eren també alguns de CiU i d'ICV. No ens hem tirat menjar pel cap. És d'agrair les bones formes de tots plegats (amb una excepció).

PS: la foto és d'Arnau Jaumira, si l'amplieu, clicant damunt la foto, hi ha molts detalls a veure-hi