Diari de Campanya 13: A Torelló, Joan Ridao Vs Duran i Lleida

 Avui al matí, Joan Ridao, Secretari General d'Esquerra, ha volgut donar suport a la nostra coalició, ho ha fet acompanyant-nos en la nostra activitat al mercat. Abans, però, hem anat a esmorzar una miqueta i hem pogut parlar una estona sobre el moment polític. Òbviament també ha caigut alguna anècdota madrilenya i, d'aquesta, moltes del Duran i Lleida, que viu el moment de més poder polític de tota la seva dilatadíssima vida política.
Hem voltat pel mercat setmanal i també pel mercat municipal. Aquests moments d'apropar-te a les parades, són quan ho passo pitjor, on em surt tota la timidesa. En Ridao hi està més acostumat. Al cap i a la fi, però, la majoria de la gent s'ho pren positivament tot plegat. Bé, també hi ha excepcions, com l'home que ens ha retret en Millet (a ERC? a Torelló?) i l'home que m'ha dit que només el saludo ara que estem en campanya i vull el seu vot. El senyor és de Sant Quirze... pas que l'havia vist abans!
Un cop feta la visita als mercats i després de saludar al Cesc Manrique, portaveu del 13D a la Vall del Ges que passava per allà, hem fet "canutasso" amb la premsa (Ràdio Ona, Setmanari Torelló i Canal Català/Osona Comarca -el Canal Taronja s'ha disculpat). Jo he expressat l'aposta d'Esquerra i Junts per Torelló pel comerç i he explicat l'estratègia global per desenvolupar-ho.
Per la seva banda, Joan Ridao ha valorat positivament la capacitat de sumar i d'obrir-nos amb la coalició amb Junts per Torelló i també ha aprofitat per enviar un recadet al Duran, que en la seva visita a Torelló, a més de carregar contra Vila d'Abadal (que li ha plantat cara davant el gir espanyolista del líder d'Unió), va mostrar l'espantall del tripartit a Torelló (i a tot Catalunya!). En Ridao li ha dit al Duran que darrera la suposada amenaça del tripartit, Duran amaga la seva aposta per la sociovergència i la seva oposició al dret a decidir i a les consultes per la independència. Curiosament, a Torelló hi ha hagut sociovergència amb alcaldia de PSC i Santi Vivet, militant d'Unió va fer caure el suport de l'ajuntament a les consultes amb la seva abstenció. Potser en Ridao té tota la raó, no?
Durant tot el dia he anat reben imputs sobre el debat d'ahir al Cirvianum, menys una, totes les reaccions han estat positives. Hem mostrat que estem preparats, que tenim projecte de poble i que som alternativa a CiU i PSC (Tanto monta, monta tanto, que diuen allà).
Queden dos dies de campanya, resten reunions amb entitats, amb comerciants i l'acte dinal de campanya, que el farem el divendres a partir de quarts de 8  del vespre a la Plaça de la Vila, amb Els Catarres i The Rollers.