Diari de Campanya 14: Nit de comerç i d'excursió

 Avui hem començat la jornada política anant al Canal Taronja, ja que ahir no van poder venir amb en Ridao m'han demanat d'anar-hi per recollir les declaracions. He parlat de l'estratègia de suport i dinamització comercial i de la sociovergència de Torelló i l'espantall del tripartit de Duran. Encara em faig creus que en Duran vingués a Torelló per parlar de tripartit... L'únic que ha fet aflorar és la similitud de Duran i de Vivet davant les consultes per la independència: no donar-hi suport.
El que si que és cert és que el PSC ha està fent una campanya molt de perfil baix, segurament l'encara alcalde fa servir la seva xarxa teixida durant els darrers 12 anys, en Marc ha fet una aposta clara d'anar a remolc de Franch.
També m'han trucat els d'El 9 TV per dir-me que muntaran un camp base al Cirvianum per la nit electoral i els d'Osona.com per comentar la visita del Ridao, del Duran i del final de campanya.
Després de dinar a Vic amb el Sergi, on hem pogut parlar de gatets, movistar i Sant Sadurní d'Osormort. Poc de Torelló, està bé desconnectar...
En el tram final del dia, ha tocat explicar la nostra estratègia de promoció de Torelló i de dinamització als comerciants, ho hem fet a la sala d'actes de la Cooperativa, que estava plena. Aquest tipus d'actes m'agraden, poder explicar la nostres propostes directament i després parlar-ne amb els assistents. Sembla que ha agradat la proposta de fer confluir els tres motors de Torelló (el social, cívic, esportiu i cultural; l'econòmic i l'ajuntament) en una mateixa estratègia, que amb el suport d'una Ràdio Ona convertida en eina de creació de continguts i de promoció de Torelló (a més de la funció social, informativa, formativa i cultural que fa), ha de formar un cercle virtuós que afavoreixi un Torelló cohesionat i dinàmic, on el comerç és un pilar bàsic. Els principis rectors d'aquest projecte és tenir un projecte de poble, la col.laboració de l'ajuntament i l'ambició com a poble.
A més, han sorgit diferents temes a proposta dels comerciants a donar resposta, del dia a dia, però també de fons i de forma respecte l'ajuntament. Hi ha molta feina a fer, nosaltres estem preparats per posar-nos-hi.
Just després de la trobada amb els comerciants, m'he incorporat a la reunió amb el Centre Excursionista, on ja hi eren en Joan, en Marc, en Lluís i l'Elisabet. Si volem desenvolupar propostes de projecció del nostre territori (cuidat, protegit, dignificat) hi tenen molt a dir, en tenen el coneixement, a més són una entitat amb molta empenta.
Demà és l'últim dia de campanya, toca, encara, alguna reunió i per acabar l'acte final, amb un to festiu. El fem a la plaça de la Vila, a partir de les 8 quarts de 9 del vespre i comptarem amb l'actuació de Els Catarres i del grup local The Rollers.