Apunt postelectoral: 3 regidors xenòfobs no poden derrotar un poble

 Ahir bona part de la ciutadania de Torelló va quedar democràticament noquejada, PxC va irrompre a l'ajuntament amb 3 vots i 800 vots. Al col.legi  electoral i a fora ningú s'ho explicava, crec que ni els mateixos xenòfobs.
Durant la campanya hi ha hagut una remor que indicava que el Soldevila aconseguiria entrar al consistori, però d'aquí a treure 3 regidors...
Però amb el cap més fred i anal.litzant els resultats, el que ens dibuixen els resultats no és que Torelló sigui un poble xenòfob, sinó que a Torelló es viu un distanciament important respecte la política, ja que la participació ha estat molt pobre, poc més del 53%, quan ara fa quatre anys era del 59%, ja baixa llavors.
Segur que moltes paperetes de PxC portaven el segell d'origen de la frustració per una crisi on la resposta política ha estat pobre (per dir-ho d'alguna manera), de la por cap a un futur incert, buscant un boc expiatori que faciliti canalitzar els temors, vaja. Però també hi ha el segell de l'odi cap a l'estrany.
Contra l'odi, poca cosa si pot fer. Però repeteixo, la clau de tot plegat és la baixa participació, l'allunyament, sinó desafecció, vers la política. Com a cap de llista d'Esquerra i Junts per Torelló, una opció que és regeneradora, de canvi de majories polítiques a Torelló, sento que ens hem vist frenats per la poca participació. Aquest és el repte, no només nostra, sinó de tots els partits i de tots els demòcrates, tornar a apropar la ciutadania cap a la política. Són 800, però a Torelló som més de 13.000 persones i més de 10.000 amb dret a vot. D'aquests, prop de 5.000 es van quedar a casa. Com s'atura el populisme xenòfob? Primer de tot mobilitzant la gent que se sent aliena a la política. I això sí que és absolutament responsabilitat dels grups polítics.
A PxC no se l'atura ni amb crits, ni amb boicots, tampoc intentant emular-los, se l'atura amb més democràcia i amb més política.
Són 3 regidors de 17, que si fem malament les coses poden ser més, però a dia d'avui en són 3. Que aquest trio no ens faci abaixar la mirada ni acotar el cap, 3 regidors xenòfobs no ens poden derrotar com a poble.