Constituït el consistori del mandat sociovergent de Vivet

 Aquest cap de setmana, concretament el dissabte, es va constituir el consistori d'aquest mandat. Ha estat la culminació de les eleccions del 22 de maig, que han donat un nou alcalde a Torelló, en Santi Vivet de CiU.
Després de les eleccions, veient els resultats, on CiU i ERC-JpT vam mantenir resultats (vots i regidors), PSC es va desplomar (de l'alcaldia amb 7 regidors, a 4 amb gairebé la pèrdua de la meitat de vots), ICV va perdre forces vots per ò va mantenir el regidor i, sobretot, l'entrada de PxC amb 3 regidors, nosaltres teníem clar que, primer, el futur alcalde havia de ser escollit en primer volta (per majoria absoluta) i que davant l'elector, el pacte més fort era CiU i ERC-JpT.
És per això que, abans de parlar de pactes, ens vam comprometre amb Vivet a facilitar l'elecció d'ell com alcalde en primera volta, per majoria absoluta. Després, i no és cap secret, el nostre grup vam estendre la mà per arribar a un acord estable amb CiU, que per les paraules i els compromisos de Vivet, semblava que seria l'acord de govern de Torelló pels propers quatre anys. Però, com ja sabeu, no ha estat així, ja que en Romans i en Vivet no han acceptat les nostres propostes per governar junts. Les podeu llegir en aquest enllaç. Ho van descartar amb molta pressa, sobtadament. Em vaig recordar del "Si sumen, pacten"; sumaven, doncs han pactat.
Finalment, la sociovergència, malgrat el càstig dels electors, al fins ara partit majoritar, el PSC, tindrà un segon capítol. Democràtic, legítim, però, per mi no és l'opció sorgida de les urnes i no serà el govern més fort per Torelló. Només cal afegir als meus temors com va actuar el PSC: s'absté en l'elecció del seu antic i futur soci, i l'alcalde sortint, el socialista Miquel Franch, no entrega la vara a l'alcalde entrant, en Santi Vivet. Qui li va donar, doncs? el president de la mesa d'edat, el líder PxC. Quina imatge! que ens podríem haver estalviat...
Nosaltres vam votar a Vivet, perquè som gent de paraula. Podeu llegir el discurs que vaig fer en el Ple del dissabte clicant aquí.
PS: abans del Ple, uns 200 ciutadans de Torelló es van concentrar silenciosament davant la Casa de la Vila, rebutjant l'exclusió des de l'afirmació que a Torelló, tots som de casa. Un èxit per l'actitud, un èxit per l'assistència, un èxit pel missatge 

Foto: El9Nou.cat