Primer ple ordinari del mandat: urgències polítiques, nous regidors, nous grups i nou alcalde

 Aquest dilluns hem celebrat el primer ple ordinari d'aquest mandat a Torelló, també ha estat el primer pel nou grup present per aquest mandat, PxC; per regidors com Berta Faro (ERC-JpT), Roser Mas (ICV), Irene Hernández (PSC), Concepció Villena, Albert Portús i Carme Francolí (CiU), i per Sanit Vivet com alcalde.
També com a novetat ens hem trobat el fet de presentar totes les mocions per urgència (fora de termini), un total de quatre. Una era absolutament justificada, un tema era tant sobrevingut com punible, l'assassinat de gairebé un centenar de joves laboristes noruegs per part d'un ultradretà. Aquesta l'hem aprovat per unanimitat.
Les altres tres, però, no eren de temes sobrevinguts: la sisena hora, les retallades en la sanitat pública i l'establiment d'un nou mercat setmanal a Torelló. La primera ha estat presentada pel PSC, que sembla que s'ha vist envaït per la improvisació (o oportunisme) de PxC, que ha presentat les altres dues. CiU, ERC-JpT i ICV no hem acceptat l'urgència d'aquestes mocions.
ERC i JpT no està en contra de la sisena hora (al contrari, la veritat és que hem estat treballant amb l'equip de govern per solucionar-ho i donar resposta a les necessitats dels centres educatius de Torelló en aquest tema), tampoc estem a favor de les retallades en la sanitat pública, però hem de ser curosos en fer les coses bé i no amb lleugera (o, repeteixo, per oportunisme). El que és curiós és que PxC i PSC han votat en contra que les mocions per urgència entressin en l'ordre del dia, i viceversa.
Més que mocions per urgència, sembla que hi han urgències polítiques.
Podem dir que, ordinàriament , els plens d'aquest mandat s'han iniciat amb nou alcalde, nous regidors i nous grups.

Podeu seguir, per Twitter, els plens de Torelló amb el hashtag #ajtorello
Podeu llegir la informació del Ple a www.esquerra.cat/torello