Una segona oportunitat per la independència a l'Ajuntament de Torelló

 En el Ple de Torelló d'ahir, com a portaveu d'ERC i Junts per Torelló, vaig demanar a l'alcalde Torelló, Santi Vivet de CiU, que convoqués als grups municipals per parlar de l'adhesió del nostre ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència que va començar a caminar a Vic i que ja ha anat rebent suports d'altres municipis. 
Per mi, es presenta una segona oportunitat per tal que Torelló es situï com Ajuntament que vol treballar per la independència del nostre país. Ja sabem que sols des dels ajuntaments no s'aconseguirà aquesta fita nacional, però tampoc s'aconseguirà exclusivament des de la societat civil com tampoc amb una acció eminentment parlamentària. Són tres fronts, a més de l'econòmic, necessaris per assolir la independència de la nostra nació. 
A Torelló vam perdre l'oportunitat d'alinear-nos, no ja per la independència, sinó pel dret a decidir, quan el plenari va votar en contra de donar suport a la iniciativa cívica de les consultes per la independència del 13D. Llavors el govern sociovergent, liderat pel socialista Franch i pel convergent Bassas, no va facilitar la majoria necessària.
Ara tenim un nou consistori, la majoria és possible. Torelló té una nova oportunitat per alinear-se amb el dret a decidir i l'alliberament nacional de Catalunya.

Bloc d'Esquerra de Jordi Casals i Prat (2009): "On és la majoria sobiranista al Ple de Torelló?"
Osona.com:
Torelló vota <>  a la moció sobiranista