Antidemocràcia al Ple de Torelló

El Ple de novembre de Torelló havia de ser de tràmit, potser el més rellevant era la presa de possessió del nou regidor de Junts per Torelló, el Xevi Lozano, en substitució de Berta Faro. Però avui a la tarda una trucada m'advertia que PxC convocava a la gent a concentrar-se davant la Casa de la Vila de Torelló, just abans del Ple, per entrar en massa a la sala de plens. Espero que no s'imaginessin cap Marxa sobre Roma...
Posteriorment, amb algun suport des del públic (res de masses) els regidors del grup populista, amb una fixació electoralista vers els immigrants, van denunciar el "joc antidemocràtic de l'ajuntament de Torelló". Així, literalment, ho van repetir els tres, per justificar que votaven no a totes les propostes, fos el que fos.
Però per què tot plegat? Van argumentar que era perquè no els hi vam deixar, la resta de grups, presentar les seves mocions. La situació bé donada a que PxC va presentar 5 mocions a la junta de portaveus. D'aquestes, 4 les van retirar voluntàriament després d'acceptar que estaven infundades i eren poc rigoroses, que els hi mancava coneixement de la causa, vaja. No passa res, ningú neix ensenyat i semblava que acceptaven que calia treballar-s'ho més. 
En quan a la cinquena, els portaveus de la resta de grups, tots, vam coincidir que la moció, que demanava vetar del PIRMI als musulmans, era una moció que s'escapava de les mans de l'ajuntament i, aquí és on per mi és més important, era una moció en contra un col.lectiu de veïns de Torelló. Tot plegat era un còctel (molotov) contra la cohesió i la convivència entre veïns de Torelló.
La democràcia permet als representants polítics de la ciutadania a prendre decisions per majoria, i això és el que vam fer CiU, PSC, ICV i ERC-JpT, exercit la democràcia i no acceptar que aquesta moció arribés al Ple. Cal recordar que les comissions prèvies al Ple són per decidir què va i què no va al Ple. A vegades s'han retirat propostes dels equips de govern.
PxC ens va acusar d'antidemòcrates per no deixar arribar una moció al Ple. Mai havia passat, però mai s'havia presentat mocions que ataquessin la convivència a Torelló. Tal com vaig dir al Ple, la democràcia no és sols una qüestió de forma, sinó sobretot de contingut i la moció de PxC no era democràtica, i democràticament la vam tombar.

PS: la imatge és la convocatòria via Facebook pel boicot al Ple de PxC, clica al damunt per veure-la
Més informació del Ple aquí