Torelló ja és en el tren de la independència

Ahir, a l'espectacular Teatre Atlàntida de Vic, vaig poder participar com a regidor de Torelló en la constitució de l'Associació de Municipis per la Indepèndència, al costat de representants dels més de 150 municipis de Catalunya que s'han adherit a l'associació.
Ahir, 14 de desembre de 2011, el front municipalista va fer un pas de gegant en la lluita per les llibertats de Catalunya, vam poder reunir-nos al marge de partits i politiqueries per començar a donar forma el què ha de ser l'estructura de l'independentisme insitucional de la base, del territori, dels municipis. Hi ha qui diu que el ajuntaments tenen altre feina a fer, si demanes que concretin, parlen del benestar de les persones. Però el benestar sense llibertat no es pot entendre, així com la llibertat sense benestar ni justícia. Les institucions democràtiques municipals i els representants votats per la ciutadania, que així ho vulguin, han de lluitar per fites que van més enllà de l'estricte terme municipal, però que inclouen els nostres municipis i els nostres ciutadans. Això és democràcia.
Vaig tenir la sensació de formar part de la història d'aquest país i el seu camí cap a la llibertat, i ho vaig poder fer representant, juntament amb l'alcalde Vivet, al meu poble Torelló. El meu ajuntament, malgrat deixar passar un tren tant especial com el de suport a la consulta popular per la independència del 13D (ja fa tres anys!), ara fa uns mesos va saber rectificar i va pujar de nou al tren de l'independentisme, aprovant la moció perquè Torelló s'adherís a l'Associació de Municipis per la Indepèndència. Ara, el meu poble ja és en aquest tren, que ha de transitar, persistentment fins a la llibertat nacional.

Naciódigital: "Encetem la reconstrucció nacional"
El9Nou:
Vila d'Abadal demana al govern que també "sigui" a l'Associació de Municipis per la Independència
Vídeoreportatge de Vilaweb

Foto: Amb el Pol Pagès (Sant Quintí de Mediona), el Txevi Rovira (Santa Eulàlia de Riuprimer), el Daniel Mallén (Cerdanyola del Vallès) i el Jordi-Eduard Perales (La Garriga), regidors independentistes a la sortida de l'assemblea.