Encara que l'Anglada es disfressi de ciclista, Anglada continua sent

 En el Ple Comarcal de desembre, havia de ser important amb l'aprovació dels pressupostos i perquè el consell s'adheriria a l'Associació de Municipis per la Independència. A més, hi havia el damunt de la taula una moció que recollia la voluntat dels ciclistes de poder circular per la C-17, que la presentava la PxC. Els partits del govern, CiU, ERC i PSC, la vam esmenar i hi vam incloure també la demanda dels pagesos per tal que també hi puguin circular els tractors en el tram de Vinyoles fins a Sant Quirze de Besora.
El President Joan Roca (CiU), amb el seu tarannà dialogant i de consens no va voler passar el corró i va acordar la retirada de la moció de PxC i va obrir la moció a tots els grups del plenari. En aquest moment, ja que també s'incloïa a PxC, la portaveu de la CUP es va aixecar i va abandonar el Ple per no votar la moció. La portaveu d'ICV també s'hi va apuntar. I amb aquest escenari que va esdevenir l'oposat al consens buscat pel president Roca, el cabdill (caudillo en castellà) de PxC, Josep Anglada, va acusar a la CUP "d'emparar els violents".
Davant d'aquest exabrupte del populista ultre-dretà Anglada, com a portaveu del grup d'ERC al Consell Comarcal, vaig exigir que es retractés, cosa que no va fer. El PSC va dir que tampoc no votaria a favor de la moció davant de l'actitud d'Anglada i el President també li va exigir que rectifiqués, així com també el portaveu de CiU. I llavors enmig de crits i amb la cara encesa acusant a ERC de no sé què va dir que rectificava però que no. Tot plegat, va servir perquè Anglada votés, només amb el suport d'algun conseller dels independents, a favor de la moció perquè els ciclistes puguin circular per la C-17 i en el proper Ple es presentarà la versió ampliada d'ERC, CiU i PSC.
La cara malhumorada després del ple del cabdill dels populistes ultra-dretans, demostrava que l'Anglada no buscava show, però és que quan no té papers per llegir és quan surt l'autèntic Anglada, el que atia el conflicte per viure'n, de l'artista de l'insult i l'exclusió, l'autoritari de tall nostàlgic de tons blavosos en la camisa.
I els fotuts, els ciclistes, que s'han vist utilitzats pel cabdill Anglada.

Foto: Ramon Fornell a www.diagonalperiodico.net