CiU, PSC, ICV i ERC-JpT dignifiquen la política de Torelló com a interès públic

 El Ple de Torelló de gener va ser una mostra de l'interès general del municipi, al marge del partidisme. El fet que s'aprovés una moció d'ICV demanant una rectificació del govern de la Generalitat en quan als recursos del Pla de Barris (després que el govern enviés una carta als ajuntaments dient que el finançament pel 2012 quedava en entredit) és un exemple clar d'aquest interès. Veure a govern i oposició i a partits que a la Generalitat estan al govern, demanant-li una rectificació és una senyal positiva de cara a la ciutadania de Torelló.
Massa sovint els posicionament en les mocions que tenen un àmbit de referència (també) nacional, es fan sota uns càlculs estrictament partidistes. El partit que governa a la Generalitat, ara CiU i abans PSC, ERC i ICV, mai pot ser criticats per aquests mateixos partits a Torelló.
Però en el cas d'aquesta moció, com en el seu moment la que vam presentar ERC-JpT en referència a les subvencions de les escoles bressol, dignifiquen la política i n'hem de ser conscients. Just el contrari que actituds com els de PxC que voten encontra d'aquesta moció suara esmentada, que demana els recursos necessaris pel Pla de Barris, adduint que el Pla de Barris no és prioritari per Torelló, quan en el treball intern a l'ajuntament, en la comissió de treball del Pla de Barris, on tots els partits en formem part, el portaveu de PxC sempre ha manifestat la importància del Pla de Barris pel poble. Buscar protagonisme a costa de qualsevol cosa no dignifica la política, ans al contrari. Com tampoc ho fa presentar la mateixa moció que presenta l'Alcaldia (que ens representa com a institució) argumentant, en paraules dels regidors de PxC, que "si no se'ns vol donar protagonisme, en el prendrem nosaltres mateixos". Per cert, aquesta moció és la de defensa del trànsit de ciclistes per la C-17. Els de PxC s'han tornat a vestir de ciclistes, però no aconsegueixen guanyar el maillot groc de la dignitat del servei públic.