Més enllà del pressupost

En el Ple d'ahir, vam aprovar els pressupostos de Torelló per aquest 2012. Els números van tirar endavant amb els vots a favor de CiU i del meu grup, ERC - JpT.
En les darreres setmanes hem estat treballant amb l'equip de govern de CiU per acordar uns pressupostos. Òbviament que no són el pressupost que voldríem el 100%, per això necessitaríem 9 regidors i en tenim 3. Ara bé, els reconeixem com a nostres, perquè són nostres, amb les nostres aportacions, els hem pogut consensuar des dels acords  i des dels desacords, que han portat a trobar solucions satisfactòries pels dos grups i, crec, que pel poble també.
Teníem clares les nostres línies vermelles: polítiques de benestar, suport a les entitats i AMPA's, suport a l'empresa, l'emprenedoria i el comerç; manteniment de serveis públics de Torelló (com les escoles bressol i les municipals, el Punt 16, etc.) i manteniment del suport als esdeveniments que, tal com vam dir en el Ple, que donen vida al nostre poble i ens situen al mapa. Benestar, cultura, ciutadania i teixit econòmic, els pilars bàsics per la cohesió de Torelló. Aquesta és la nostra visió, si més no.
També teníem clar que aquests pressupostos venien condicionats per la reducció d'ingressos, parcialment rectificats amb les ordenances que també vam acordar amb l'equip de govern al mes d'octubre. El PSC va tornar a retreure la pujada del 8,7% de l'IBI (obviant que per la gran majoria de la població suposa una pujada inferior als 60€ anuals). Amb tot, hem pogut mantenir plantilla i serveis públics. Ara, però, toca una gestió amb l'objectiu de l'eficiència i la reducció de despesa de la despesa corrent. Aquests són uns pressupostos que s'han d'anar treballant durant l'any per tal que els del proper exercici siguin millors.
Des que es va trencar les negociacions amb CiU la setmana abans de la investidura de Santi Vivet com alcalde, des d'ERC-JpT hem pres una posició de col.laborar amb l'equip de govern. I hem anat fent camí, aprovant primer les ordenances fiscals i ara el pressupost. La nostra voluntat és anar més enllà, així ho hem manifestat en privat i en públic. Hem treballat els pressupostos amb una visió a mitjà termini, més enllà que el d'aquest ple. Em faig meves les paraules del company Lluís Sabatés al final de la seva defensa del nostre posicionament en el Pressupost: "estem disposats a implicar-nos fins allà on faci falta per ajudar i ser partícips en l’execució d’aquests pressupostos i dels projectes que vagin més enllà d’aquest primer any en una visió més completa del mandat. Hem coincidit en moltes coses i en les que no hem sabut trobar un punt d’entesa que segur que serà beneficiós per Torelló".
Doncs això.

Web d'Esquerra: CiU i ERC-JpT acorden i aproven el pressupost 2012 de Torelló