Setmana 3. El primer Ple del nou equip de govern i les retribucions que ho tapen tot, fins i tot la vaga general

 En aquesta tercera setmana de govern de CiU i ERC-JpT a Torelló, hi ha hagut el primer Ple des de l'acord estable entre les dues formacions. En l'ordre del dia, entre d'altres hi havia la ratificació del nou cartipàs, es va aprovar definitivament el Pla de Mobilitat, hi havia dues mocions contra la reforma laboral, una moció de PxC per fer un segon mercat setmanal a Torelló i una d'alcaldia reclamant a l'ACA que descontaminés el pou d'aigua, tal com feia fins fa poc. També hi van haver preguntes sobretot de mobilitat, de seguretat ciutadana, sobre els agents cívics i d'educació. Però tot va quedar tapat per l'aprovació de les retribucions de l'equip de govern, que van ser aprovades amb el suport dels partits a govern i d'ICV. PSC i PxC s'hi van oposar, el primer brandant tot un reguitzell de raons força demagògiques, portant els números a la confusió. Els segons hi van votar en contra perquè el pacte CiU i ERC-JpT és antidemocràtic (sic), posteriorment, però s'han apuntat a les xarxes socials amb el PSC formant una pinça força curiosa. Us convido a llegir aquest apunt del blog sobre el tema de les retribucions de l'equip de govern.
Ja que s'han dit moltes coses, sobretot a les xarxes per regidors i ex-regidors del PSC (que també estaven retribuïts, quan estaven a govern) i per PxC, només vull aclarir els números:
Els caps d'area/tinents d'alcalde (5) cobrem 11.400€ , just igual com abans quan manava PSC i CiU. 3 regidors cobren 10.200€ (100€ més al mes que amb PSC i CiU), però l'alcalde d'ara, Santi Vivet, cobra el 30% menys que el d'abans, Miquel Franch (PSC). El 2009 l'equip de govern cobrava 148.000€, el d'ara 116.000€, la gran diferència està en la diferència entre les retribucions dels alcaldes. S'ha dit també que les retribucions són molt altes perquè la dedicacioó dels tinents d'alcalde i dels regidors es va aprovar que eren de 10 hores (superiors a la del passat mandat), s'ha de posar unes hores de dedicació que són les mínimes, però són superiors. Per exemple aquesta tercera setmana en vaig fer 32 hores. Òbviament no vaig cobrar hores extres...
En aquesta setmana he assistit a la primera reunió de coordinació amb tots els departaments de l'ajuntament i els agents cívics, hem preparat la botiga el carrer i totes les activitats que es faran el 21 d'abril i també hem fet la primera reunió de la nova comissió de mobilitat, liderada per l'alcalde, formada pels polítics i tècnics de l'àrea d'Urbanisme i de Seguretat Ciutadana. A més, hem anat fent el dia a dia i atenent a ciutadans.
El dijous va ser Vaga General, que va succeir tranquil.lament a  Torelló, amb polígons buits i les zones comercials actives. Cap incidència. Bona senyal. A l'ajuntament la vaga va tenir un seguiment una mica per sota del 20%. Al migdia em vaig escapar per participar en la quediuen que ha estat la manifestació més multitudinària a Osona, en suport a la Vaga General i en contra la reforma laboral del PP.
M'ha sorprès, però, la important interactuació amb ciutadans de Torelló a través de les xarxes socials, ja sigui públicament o través de missatges interns a Twitter o Facebook.
(Foto: nova perspectiva al Ple)

PS: No vull oblidar, el record per la persona que ens ha deixat tant injustament aquesta setmana i que va tenir un comiat massiu. Fins sempre Miquel!