Setmana 6. La nova Plaça Nova: Ciutadania, Cultura i Comerç


Aquesta sisena setmana al govern de Torelló ha vingut clarament marcada per la fita del dissabte, quan hi va haver el gran acte popular a la remodelada Plaça Nova. En el darrer post ja en feia menció, amb vídeo de la roda de premsa inclòs, que vam fer amb l'alcalde Santi Vivet inclòs.
Segurament el dissabte és el dia que ha comportat més nervis (no havia mirat mai tant el temps i el cel com aquests dies!) i més feina per arribar-hi, però aquesta intensitat en els dies i setmanes anteriors i el mateix dia m'ho he passat pipa. Perdoneu l'expressió, no és una frivolitat, però. Reunions amb tècnics i polítics d'altres àrees de l'ajuntament, explicar-ho als mitjans, reunions amb els comerciants, planificació amb la tècnica de comerç, la Lourdes (a qui cal reconèixer la bona tasca feta) i, finalment, veure la plaça plena durant tota la jornada des de la xocolatada a l'inici al concert de A Contracorrent al final. Una explosió de vitalitat torellonenca per la suma de la ciutadania, la cultura i el comerç. En aquest apunt, podeu veure la notícia que El9TV en va fer. També podeu veure aquest recull de fotografies que en va fer en Christian López i que les ha pujat a Facebook.
Ens vam marcar l'objectiu de sumar sinergies entre ciutadania, cultura i comerç, i crec poder dir que l'objectiu es va acomplir, ara cal continuar fent camí.
Malgrat aquesta intensitat, aquest gran dissabte no va monopolitzar la setmana. Vaig assistir a la presentació dels incentius pel comerç que va presentar la Direcció General de Comerç de la Generalitat al Consell Comarcal, així com també vaig assistir a l'explicació de l'extensió de la xarxa de fibra òptica que planteja pels propers 10 anys la Direcció General de Telecomunicacions del govern, que també va fer al Consell.
A més, hi va fer la feina del dia a dia a la policia local i amb els agents cívics, els quals han estrenat Twitter (@civismetorello) i la presentació que va fer la regidoria de Joventut, amb el Xevi Lozano al capdavant, del Raid dels Ausetans, que hi vaig assistir com a col.lega del Xevi i com a conseller comarcal. També em vaig poder asseure una estona amb en Joan Ayats (bloc i twitter), un dels membres més actius de l'Osonosfera, per parlar de la moguda que els blocaires d'Osona faran a Torelló i que ja tindrem temps de parlar-ne. Amb tot, però, se'm va fer impossible assistir al Dia de les Esquadres, ni a l'acta a Barcelona ni al de la Catalunya Central, a Montserrat.
Només apuntar, que en el post de la setmana 5, vaig dir que el comerç m'anul.lava la capacitat de veure futbol, el dissabte, però, després de la botiga al carrer, el dia es va acabar amb el Clàssic entre Barça i Real Madrid. Un final amargant... tot sigui dit!