Setmana 9. Comerciants, escoles bressol,veïns de la Joanot, Mercat del Trasto i una visita a Alberto Fernández Díaz

Aquesta novena setmana va començar com cada setmana reunint-me a primera hora del dilluns a la comissaria i després amb la tècnica de Comerç. Ja podríem dir que és l'inici de setmana rutinari, però la reunió amb comerç va ser intensa, ja que al vespre, després de la Junta Local de Govern, presentàvem amb els comerciants de Torelló la campanya que portarem a terme durant el mes de juny, que sorgeix des de Pla de Barris. Ja tindrem temps d'explicar-la en un altre apunt. La trobada, que es va allargar més de dues hores, també va servir per valorar la botiga al carrer que es va fer a la Plaça Nova, a més de molts altres temes que van exposar els assistents. Cada cop estic més convençut que està molt bé això de fer trobades periòdiques amb els veïns de Torelló, en aquest cas els comerciants. I van bé, sobretot quan les intervencions són propositives, si cal crítiques i, sobretot, amb criteri. Sóc dels que m'agrada sospesar diferents opinions per intentar fer-ho el millor possible.
El dimarts va ser un dia ben intens, també. Vam començar amb una visita a la Diputació de Barcelona, amb el president del Festival Internacional de Cinema de Muntanya, en Joan Salarich, que ha estat elegit president de l'associació internacional de cinema de muntanya. La trobada es va fer amb el vice-president de la Diputació Alberto Fernández Díaz, cap de l'àrea de Promoció Econòmica i Turisme. Tal com ja vaig tuitejar, sobta quan et rep un líder del PP a la Diputació, fins ara la fortalesa inexpugnable del PSC... Ara haurem de veure si la reunió donarà resultats, el tracte va ser molt correcte.
Al vespre vaig assistir a la xerrada de la regidoria d'Ensenyament que va fer l'Anna Pons, que va guanyar una beca Segimon Serrallonga, i que ens va explicar la importància de la llar d'infants per la capacitat que tenen els infants d'1 a 3 anys per adquirir coneixements i hàbits de relació. Va ser una xerrada molt interessant, així com també el debat posterior entre els nombrosos assistents. Va quedar clar, que hem de batallar perquè no es faci ni un pas enrere en la polítiques d'escoles bressol.
Tot seguit, arribant un xic tard, amb el presentador de la xerrada de l'escola bressol, l'Enric Xicoy, vaig poder assistir a l'event de l'Osonosfera, sobre cultura i 2.0. Es va fer al Teatre Cirvianum, damunt l'escenari, amb una perspectiva diferent, de cara a la platea.
El dijous, vaig fer un sandvitx d'ajuntament i empresa, al matí vam tenir els de la Com Ràdio i la Xarxa de Televisions Locals a Ràdio Ona, on vam parlar de nous projectes i vies de col.laboració. Després d'anar a la feina tot fent una bona part de la C17, vaig tornar a pujar per trobar-nos, en Xevi Lozano i jo, amb l'AAVV de la Plaça Joanot Martorell i La Cabanya, que els hi vam plantejar les ganes de reforçar les AAVV de Torelló i també vam parlar de la festa del barri. Han començat un nou equip, amb gent ben jove. Això està molt bé.
Després d'un divendres de coordinació dels Agents Cívics, com cada divendres al matí i una reunió amb el Setmanari Torelló, per parlar de la seva ubicació, va arribar un cap de setmana que tenir una jornada de treball de tècnics i regidors de joventut de la comarca, on hi vam participar en Xevi Lozano com a regidor de Joventut, les tècniques de Torelló i jo, com a conseller comarcal. Una gran experiència que repetirem. És bo compartir idees i dubtes. L'endemà, diumenge, va ser el Mercat del Trasto, tot un gran esdeveniment de Torelló, que fa que el casc antic estigui bulliciós, amb un munt de gent voltant pels carrers, comprant o fent el xafarder. A darrera del Mercat del Trasto hi ha una organització molt complexa entre el grup organitzador, policia, protecció civil... I cada any es fa possible, per aquella empenta que empelta als pescallunes!