Setmana 10. Agents Cívics

Ja fa 10 setmanes que ERC i Junts per Torelló ens vam incorporar al govern de Torelló, després de signar l'acord estable de govern amb CiU. Aquesta desena setmana cal destacar als Agents Cívics.
Ara farà unes setmanes que vam engegar una campanya a Ràdio Ona per explicar la tasca dels Agents Cívics i sobre el civisme. Podeu veure-ho en aquest enllaç. L'objectiu és anar reforçant i normalitzant les figures dels Agents Cívics, que volem anar consolidant i que un cop hagi passat el Pla de Barris, la figura de l'Agent Cívic romangui a Torelló. Amb aquest objectiu de normalitzar aquesta figura, hem adoptat un disseny de l'artitsta torellonenc Arnau Solà (gràcies, Arnau, per la teva generositat) com a imatge del civisme a Torelló, que és un pescallunes agent cívic. Hem volgut fugir del logotip oficial i intitucional per adoptar un perfil més informal i fresc, que permeti una major proximitat a la ciutadania.
Cal tenir en compte que els Agents Cívis estan tot el dia voltant pel carrer, observen i informen de moltes coses, però veuen i interactuen amb molts torellonencs. És una figura eminentment de proximitat i que genera confiança, alhora que vetllen pel respecte entre torellonencs i de l'espai públic, pel civisme.
Els Agents Cívics cada cop són més ben valorats pels veïns de Torelló i se'ls trasllada propostes, inquietuds i informació. També hi ha qui se'ls mira de reüll, sobretot els que surten a passejar el gos sense la bossa per recollir els excrements. Quina xacra! quin incivisme...
Durant aquesta setmana, els agents cívics s'han atançat als comerços del casc antic per tal que participin en la campanya del juny, que es portarà a terme alhora en molts municipis que tenen Pla de Barris. Ja en parlarem més endavant, quan el presentem. El resultat d'aquesta acció de proximitat als comerços ha donat un gran resultat. Cal felicitar-los. Realment són un gran equip, motivats i entregats.
El que és una llàstima és que són plans d'ocupació i aquests només duren fins a finals d'any. Amb les retallades anunciades en les polítiques actives d'ocupació (amb un 20% d'atur!!!!) s'esfuma qualsevol opció de convocar nous plans d'ocupació pel que queda d'any. Quins governs que tenim que en temps de crisi profunda prescindeix de polítiques actives d'ocupació...
Són temps complicats, però des de Madrid només fan que complicar-ho més, és frustrant que ens imposin una misèria i una escassetat de recursos quan Catalunya és un país que ha creat riquesa, però que ens l'expolia any rera anya... un total del 10% del PIB català!
Si voleu més informació sobre els Agents Cívics i el civisme entreu en aquest enllaç, on hi trobareu àudios explicatius i recomenacions.
A més els podeu seguir al seu twitter @civismetorelló