Setmana 12. Campanya de comerç i seminari sobre turisme. I una detenció.

Aquesta setmana va començar amb la presentació a la Generalitat, al departament de Territori i Sostenibilitat, en la presentació de la campanya de dinamització del comerç que s'ha engegat des de Pla de Barris, amb la participació de 11 municipis i 12 barris, en què es farà una campanya de soteig de paneres simultàniament en tots aquests barris durant el mes de juny.
Aquesta, és la segona campanya de comerç de Pla de Barris que es fa a nivell nacional i és la primera en la que participa Torelló. Podeu veure més informació aquí. Els productes de Torelló són una llonganissa, un retallable dels gegants de Torelló i dues entrades de Teatre, que ho rebran als 12 barris participants a nivell català.
A Torelló, hem volgut complementar aquesta campanya, que en principi és pensada pel casc antic, l'àmbit d'actuació del Pla de Barris, per implicar el comerç de tot el poble. És per això que s'han fet dues paneres més amb productes de comerços de Torelló i una amb vals d'establiments de l'Agrupació de Comerciants. En total, el valor de les paneres puja a 2650€, i les paneres es sortegeran el dia 23 de juny en el marc d'una revetlla infantil a la Plaça Vella. De nou hem volgut sumar ciutadania, cultura i comerç, tres pilars de cohesió de Torelló.
La campanya s'inicia l'1 de juny i acaba el 23 del mateix mes. El funcionament és que amb compres a establiments, bars i restaurants participants en la campanya, es donaran un tiquets que es dipositaran en una urna i després entraran en el sorteig de la revetlla infantil. L'objectiu? Premiar als clients del comerç de Torelló. Podeu escoltar l'àudio de Ràdio Ona, aquí.
I si començàvem la setmana amb comerç, la vaig acabar en un seminari sobre turisme, en el que organitza Pau Canaleta (twitter), Marca Ciutat. Es va fer el divendres i el dissabte a Torroella de Montgrí i va servir per agafar idees sobre turisme per Torelló (relacionat, podeu llegir aquest apunt). Molts ponents interessants i moments per compartir experiències amb participants del seminari.
En aquesta setmana vam celebrar el Ple ordianri de maig, on es va aprovar que l'equipament d'entitats de la Plaça Nova es dirà Josep Bardolet, després d'una iniciativa popular, i que tal com ja s'havia acordat en una Junta Local de Goverm, es posarà una placa commemorativa a l'Aurora Obrera. També  vam aprovar les contribucions especials per finançar la remodelació del C/ Rocaprevera. Podeu veure la notícia d'Osona.com i la de El9Nou, respecte a aquesta notícia, només comentar que El9Nou afirma que les contribucions especials no era una pràctica habitual amb Franch (PSC), obliden el cas del C/ Giravolt i que les contribucions del C/ Rocaprevera ja es preveien en l'aprovació dels projectes del Pla de Barris, amb Franch a l'alcaldia. Queda dit. Aquest projecte és prioritari entre tots els del Pla de Barris i farà justícia a un carre amb greus problemes estructurals i de seguretat viària. També ens vam replantejar la revisió del cadastre a la baixa, sembla que algú es va precipitar, si més no en el temps, a l'hora de demanar aquesta revisió... eleccions?
Per acabar, només em vull fer ressò d'una notícia sobre la detenció de dos individus per robatori, que a més es van poder recuperar objectes robats. Aquí teniu la notícia de Ràdio Ona.

Ràdio Ona: Sortegen quatre paneres en el marc d'una campanya de comerç i proximitat