Setmanes 13 i 14. Consell de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, nous policies, barris, comerç i un casament

En aquest apunt ajuntaré les dues darreres setmanes, ja que entra una cosa i l'altra no he pogut publicar l'¡entrada de la 13a setmana.
Aquestes dues setmanes tenen en comú el camí fet en l'ordenança de civisme. Després de mesos redactant-la amb diferents tècnics i regdors, vam deixar tancat l'esborrany i el vam presentar al Consell de Seguretat Ciutadana i Mobilitat. Aquest consell és l'òrgan de participació dels àmbits de seguretat i mobilitat, tal com indica el seu nom. El dimarts 12 de juny es va fer el primer consell amb mi com a regidor de seguretat ciutadana. A més de l'ordenança de civisme, vam explicar canvis en la circulació de cotxes del casc antic, com ara el canvi de sentit del passatge de Barcelona (enlloc de ser d'entrada des del C/ Sant Miquel, serà de sortida a aquest carrer). També es va explicar el conveni que es va signar amb el Conseller Puig quan va venir de visita a Torelló i l'Anna Manrique, de Pla de Barris, i la Mireia Rovira, dels agents cívis, van fer balanç de la feina feta per part dels agents cívics.
De l'area de ciutadania i seguretat, el dimecres 13 de juny vaig poder assistir a l'entrega de dplomes a nous agents de policia local i mossos d'esquadra, l'última gran promoció en molt temps em temo. En aquest cas, l'ajuntament de Torelló hi teníem dos aspirants que van aprovar i ara ja són agents. En la foto podeu veure el típic llançament de gorres a l'aire. Si us hi fixeu també podeu observar algún tricorni algunes files més endavant...
En aquests dies, també ens vam reunir amb l'Associació de Veïns del Barri de Montserrat, en el marc de reunions periòdiques que vam acordar que faríem. I les fem.
En l'àmbit de começ em vaig reunir amb la junta del Mercat Municipal i em van parlar com encaren el 25è aniversari que celebraran durant un any. També vam tenir una reunió amb bars i restaurants, cal dir que hi va haver un error en la convocatòria que m'han fet evinent alguns establiments que no la van rebre. M'ho han comunicat després de veure pel twitter una referència meva a aquesta reunió. La proximitat del 2.0 serveix per això, per exemple. Ara serà qüestió de baixar a l'1.0 i anar a veure els establiments que no els va arribar al convocatòria.
També en aquests dies amb en Santi Vivet, l'alcalde, i el Gerard Verdaguer, del Museu de la Torneria, vam anar a la Diputació a parlar del museu. És el primer cop en molts intents que ens han rebut amb un somriure a la boca per parlar d'aquest tema...
I aquest darrer dissabte, el vaig començar amb un casament. A un li és bastant estrany això de casar, és una cosa que no m'hi acustumo... però vaja, està molt bé la felicitat que es veu en aquests dies. Després del casament, vaig anar a dinar amb els voluntaris de Protecció Civil, tot entusiasme. Impressionant i impressionat.
PS: el divendres en congrés comarcal, vaig ser elegit com a vicepresident d'ERC Osona responsable de l'àrea d'organització. Un reconeixament a la feina feta pels companys de Torelló i un orgull retornar a l'executiva comarcal. Aquí teniu més informació a la web d'ERC de Torelló.