Setmanes 19, 20 i mitja 21: Un casament, l'estelada i la Festa Major

 En aquestes setmanes vaig fer el meu segon casament del mandat, aquest cop amb música en directa i tot. És curiós que cada casament sigui tant diferent, malgrat les paraules són smilars, però, de moment, tots els que "oficiat" tenen una emoció acumulada entre els presents. Torelló té el gran privilegi de tenir el jardins de la Casa Espona, a l'ajuntament. I els que s'hi casen els poden gaudir i incorporar en la memòria inesborrable del dia del casament. Només un problema que s'arrossega de sempre, la disposició d'uns lavabos. Esperem que amb la recuperació de la caseta del jardiner dels Jardins Vicenç Pujol es solucioni.
Però aquestes setmanes i "pico" han vingut marcades pel Ple Municipal del dia 30 i per la Festa Major de Torelló.
Del Ple municipal en van sobresortir dos tems. El primer va ser l'aprovació de la moció de l'ANC Vall del Ges (twitter) perquè s'hissi l'estelada a la Casa de la Vila fins que assolim la independència. A més d'ERC-JpT hi van votar a favor CiU i ICV, els socialistes de Fontserè es van abstenir i PxC hi va votar en contra, dient que l'estelada trenca la cohesió social... ells!!! L'estelada es va hissar el dia de Sant Feliu, dia central de la Festa Major.
En aquest Ple també es va aprovar la modificació del contracte amb les escoles bressols per tal d'adaptar-se a les necessitats actuals, segons les matriculacions, i després de veure com les aportacions de la Generalitat s'han anat reduint a marxes forçades (de 1600€ a 875€). El regidor d'Ensenyament, el company Lluís Sabatés, porta treballant amb les escoles bressol per mantenir la viabilitat, malgrat els entrebancs de la Generalitat. Ha aconseguit mantenir 9 aules obertes entre les dues escoles bressol, quan fent una lectura restrictiva  de la situació es podrien haver quedat amb 7. Ja anteriorment va aconseguir que malgrat les retallades unilaterals i retroactives de la Generalitat, les quotes sols s'apugessin 9€, de 140 a 149€. El PSC va tornar a votar en contra de les propostes per les escoles bressol, aquest cop quedant-se sol amb el vot contrari ja que ICV hi va votar a favor i PxC es va abstenir. Sembla que els socialistes prefereixen furgar en la delicada situació econòmica que vivim, enlloc de ser conscients de les dificultats i reconèixer els esforços de Lluís Sabatés i dels equips dels centres per fer viables l'educació de 0-3 anys a Torelló.
Per acabar, en aquestes setmanes hi ha hagut la Festa Major, una de les més llargues i amb més tipus d'activitats. El pregó el van fer els del Centre Excursionista de Torelló. Per la part que em toca, voldria destacar el dispositiu que vam fer per la Porronada la Policia Local conjuntament amb els Mossos d'Esquadra i amb la col.laboració dels Deixebles de Sant Feliu. Es van fer controls als accessos del centre del casc antic per tal que no s'hi introduïssin ampolles de vidres ni llaunes, els resultats van ser satisfactoris. En termes generals, la Festa Major d'enguany ha estat prou tranquil.la i amb pocs incidents, menys que en d'altres ocasions. La col.laboració dels organitzadors i la responsabilitat i consciència dels participants són bàsiques perquè tot rutlli correctament.
Per acabar, voldria ressaltar, la 1a Trobada Infantil d'Imatgeria de Cultura Popular (vídeo a sota) que ha impulsat la mestra artesana de Torelló Judith Camps i la presentació de la bèstia Gabinus, tot un prel.ludi exitós de les properes trobades infantils que han de venir. Enllaçant amb la cultura popular, en aquesta Festa Major, també s'ha mostrat una altra nova bèstia, la dels Diables del Ges.