Mitja setmana 21, 22 i 23: Alcaldia accidental

 Des del dia 2 d'agost fins al 19 he estat alcalde accidental de Torelló. Aquestes setmanes han estat molt tranquiles, sobretot un cop passada definitivament la Festa Major. Aquí, m'agradaria apuntar que estant dins el govern municipal es veu la Festa Major des d'un punt de vista diferent, no només des de la vessant lúdica, sinó també organitzativa, de convivència i de seguretat, tot un canvi.
Aquest període d'alcaldia accidental (que no es diu en funcions perquè en funcions si està en el període de transició entre les eleccions i la constitució del Ple Municipal) va començar full time el primer divendres d'agost quan es va tancat, tres dies abans del que s'havia de fer, el pont de Conanglell d'entrada a Torelló, un cop retirats els semàfors que només feien que col.lapsar els accessos a la rotonda de just abans. No em puc imaginar el caos amb l'escola Vall del Ges a ple rendiment sumada l'activitat de les naus de Matabosch i el C/del Ter. és per això que es va decidir tancar el pont de sortida.
El problema va ser que la senyalització que es va posar, per part de l'empresa contractada per la Diputació, per indicar que l'accés estava tancat era deficient. Com que era divendres a la tarda, ni hi havia ningú que ens podés ajudar a solucionar el problema. Així que vaig activar els voluntaris de Protecció Civil i amb la policia local vam posar senyalitzacions provisionals per tal de reforçar les indicacions d'accessos restringits. La veritat és que s'hi va notar.
La setmana següent, dimarts (que el dilluns va ploure de matinada i a l'obra no es va anar a treballar...) ens vam reunir amb quatre (!) responsables de l'obra perquè es posessin senyals permanents que substituïssin les nostres provisionals i que s'indiqués a la C17, ja que només estava senyallitzat a la rotonda de Torelló Nord, això vol dir que si veiens de Ripoll havies de desfer camí i tornar enrera. Malgrat que no ho volien fer, vam acabar aconseguint el compromís de l'empresa de la Diputació, quedant ara en mans de la burocràcia de la Generalitat, titular de la C17 perquè autoritzi la senyalització.
La resta de dia, el més normal ha estat signar i signar decrets, edictes, certificats i burocràcia vària, a més de parlar amb els del Cinema de Muntanya, preparar la reentré en Comerç i el dia a dia amb la policia local, amb alguns robatoris, alguns en vies de solució.
També vaig aprofitar per dinar amb un altre alcalde accidental, en Jordi Perales, de la Garriga, amb qui serà molt interessant intercanviar impressions i experiències, perquè amb algunes coses som bastant similars.

El9Nou: Torelló reclama que s’indiqui a la C-17 que Conanglell està tallat