Setmanes 24, 25 i 26: Reunions amb veïns, l'IVA i les perruqueries i un campió del món per l'11 de setembre a Torelló

Aquestes setmanes han estat les post-alcaldia accidental per a mi i post-vacacionals per a molta gent. En el primer cas, em va substituir la Núria Güell, Tinenta d'Alcalde de Serveis a la Persona i regidoria de Cultura. En el segon cas, ho vaig notar, sobretot a l'última setmana d'agost, pel munt de peticions de reunions amb veïns que vaig tenir.
La primera d'aquestes reunions, però, va ser amb veïns de Conanglell (Les Masies de Voltregà) per tal que reobríssim el pont en doble sentit, tornant a posar en marxa els semàfors. Aquest sistema, que va ser el primer que va posar l'empresa, no era viable tenint en compte que just abans hi havia una rotonda i que a més és l'entrada i sortida d'un polígon industrial i d'un vial com la Ronda del Puig, que també aporta cotxes a aquella sortida. Si a més hi sumem que prop d'allà hi ha l'escola Vall del Ges. El canvi de sistema era necessari, malgrat que crea maldecaps a uns, però era millor per més gent. És el que té prendre decisions d'aquest tipus, s'ha de posar una balança i valorar la millora opció. Òbviament no vam poder atendre a aquests veïns de Masies de Voltregà.
La última setmana d'agost va començar amb una reunió amb perruqueries de Torelló per tal de veure com s'encarava la pujada de l'IVA en aquest sector. Aquesta reunió ens va arribar a petició de l'ACT i d'alguna perruqueria. La conclusió és que la pujada al 21% és inviable d'assumir per part de les perruqueries. Això de la pujada de l'IVA serà un desastre, perquè una pujada excesiva en època de crisi sobre un impost del consum, només farà que desencentivar aquest. Resultat, menys facturació dels comerços i menys recaptació... I això que no parlem sobre l'injust que és aquest impost que paga tothom per igual sigui més ric o més pobre.
Aquesta setmana vaig tenir moltes reunions, concretament el dimecres, amb veïns de la zona de darrera l'estació, amb canvis de circulació i reunió amb diferents veïns sobre temes de sorolls i convivència en els seus carrers i de mobilitat, per accedir a aparcaments en hores d'entrada a les escoles.
Finalment, en aquests dies vam trobar el protagonista de les ofrenes florals de la Diada Nacional a Torelló, quimfarà el parlament, serà el campió del món d'hoquei i veí de Torelló Quim Casalí. Abans de les ofrenes, al matí, hi haurà una manifestació per Torelló. A la tarda 11 busos marxaran de Torelló cap a la manifestació de l'ANC a Barcelona.
La setmana va seguir fent previsions del proper curs polític, al setembre amb un sopar reunió amb l'alcalde i amb reunions amb la tècnica de comerç i l'inspector de la Policia Local.
I a la fi, la meva setmana de vacances d'aquest estiu.

Canvis de circulació a darrera l'estació: http://ajtorello.cat/frontal/noticies/detall.php?apartat=¬icia=1222
La Diada Nacional a Torelló: http://ajtorello.cat/frontal/noticies/detall.php?apartat=¬icia=1224