Setmana 27: 11 de Setembre i missa "revolucionària" de Rocaprevera

 Aquesta 27a setmana ha estat marcada per un històric 11 de Setembre, amb la manifestació més massiva feta mai a Barcelona.
Al matí, l'ANC de la Vall del Ges va recuperar el cercavila reivindicatiu quens'havia fet durant anys a Torelló. Des del Passatge 11 de Setembre els participants van dirigir-se cap al monument a Rafael Casanovas, on es van fer les ofrenes florals de l'ajuntament, partits i entitats, on es va xiular PxC i es va ovacionar l'ANC.
La coral Cervià ens va acompanyar en l'acte i van fer els parlaments Joel Clusells, de l'ANC, i el campió del món d'hoquei amb la selecció catalana Quim Casalí, veí de Torelló i que vam anar a la mateixa escola. 
Poc després de fer el vermut amb companys d'ERC i de Junts per Torelló, els autocars organitzats per l'ANC van sortir deTorelló destí a fer història a la nostra capital. A mi em va tocar fer de voluntari responsable d'un autocar amb en David Tanyà. En altre hi havien els regidors Lluís Sabatés i Xevi Lozano.
Va ser una jornada emocionant, tots érem conscients que estàvem fent història. Malgrat la calor, les dificultats per fer quatre passes, algun desmai (amb discussió inclosa amb el 112), va ser un dia que mai oblidarem, amb la seva banda sonora del clam d'independència immunes a qualsevol tipus d'afonia. Una marea d'estelades mai vista a Barcelona, amb ella la nostra història ha donat un tomb. Així ho sembla demostrar les gesticulacions mai vistes en el President Mas. Ara falta veure què passa en la reunió Mas-Rajoy pel Pacte Fiscal, ja superat pel clam popular.
I al cap de setmana, després d'haver-me posat al dia dels diferents temes un cop reincorporat, Va arribar la Festa de Rocaprevera, amb la tómbola, la festa popular i els actes religiosos. Des de fa 7 anys que assisteixi a la missa de Rocaprevera, convidat pels Pabordes en tant que regidor. Tal com vaig twittejar, cada any paro atenció a la línia ideològica del mossèn que presideix la missa. En aquestes misses, hi he pogut sentir sermons molt progressistes. Enguany, per exemple, el jesuita Bartrolí no va poder venir de Bolivia per motius de salut, però va enviar el seu sermó. Us en reprodueixo un tros "hi haurà un dia que repartirem el que és de tots". No cal afegir res més.