Setmana 28: Quan la reunionitis no és estèril, 25 anys de Mercat Municipal, preferents i l'Oleguer Homs

 Aquesta setmana ha estat l'entrada plena al nou curs polític, amb junta local de govern, comissions informatives, reunions amb els tècnics per parlar d'ordenances fiscals i pressupostos, reunió amb uns comerciants, amb restaurants, amb l'organització del Festival de Cinema de Muntanya, amb tècnics de tots els departaments que han participat en la redacció de l'Ordenança de Civisme, una xerrada per afectats de les accions preferents, i tot això acabat amb una festa molt bonica de 25 anys de Mercat Municipal. I aquí al mig encara hi he encapigut una entrevista que m'ha fet en Xevi Bardolet d'El 9 Nou i la presentació del llibre de l'Oleguer Homs (tràiler del llibre). Una setmana d'aquelles intenses, sí senyor!
Intensa i productiva, perquè ha estat una setmana que les coses ja comencen a prendre forma, a vegades hom té la sensació de patir reunionitis, una afecció de reunir-se compulsivament. Però quan les coses prenen forma, veus que les reunions, la planificació, el debat, l'intercanvi d'impressions i les decisions ens porten endavant és molt satisfactori.
Amb el Festival de Cinema de Muntanya hem anat avançant i en el seu moment es veurà un salt qualitatiu més enllà de la gran tasca i el gran esdeveniment que ja és per sí aquest festival, un capital que des de l'ajuntament mai hi ha prestat prou atenció. És un esdeveniment de primer ordre, internacional i de referència en el món del muntanyisme. 
Amb els comerciants de la nou nata associació JET 2.0 vam poder intercanviar opinions sobre el passat, el present i el futur de la dinamització comercial de Torelló. Tinc clar que hem de sumar esforços tots els agents implicats en la promoció del comerç de Torelló, les institucions públiques, les agrupacions, el Mercat Municipal i el comerç en general. Ser conscients de les eines que tenim i aprofitar les energies que tots podem aportar. I aquí vull prendre com a paradigma de manera de treballar la festa dels 25 anys de Mercat Municipal. Els comerciants del mercat han sabut fer una celebració oberta al poble, no només cridant als ciutadans a participar-hi, sinó també implicant el poble en la festa. Han sumat a les escoles, amb un concurs de dibuixos i engalanant el mercat amb els dibuixos dels nens participants. Han implicat a entitats culturals en els esdeveniments i van saber conjugar a la perfecció comerç i ciutadania, omplint el mercat i l'espai d'activitat alhora. Un resum del sentit del model comercial de proximitat, incloure'l en la nostra quotidianitat. I això ha estat possible gràcies a la generositat, solidaritat i esforç dels comerços del mercat, que sota una casa comuna (el Mercat Municipal), treballen per tirar endavant els seus negocis sumant esforços, no fent travetes al del costat.
Menys agradable va ser veure com la sala d'actes de La Cooperativa s'omplia en la xerrada per afectats de les accions preferents, la majoria d'edat avançada, òbviament no n'hi havia ni un expert en productes financers d'alt risc com les preferents. Vergonya!
Però acabem aquesta entrada en positiu. El divendres al vespre vaig presentar la presentació del llibre de l'Oleguer Homs. Tot un orgull per mi haver pogut participar activament en la presentació de la primera novel.la del jove i polifacètic Oleguer, que ja ens havia admirat amb els seus curts. Si suara parlava del capital que representa el Festival Internacional de Cinema de Muntanya per Torelló, persones com l'Oleguer també són un capital del poble que no hem d'oblidar ni ignorar. I a Torelló, hi ha diversos oleguers, que creen i que aporten el seu gra en la construcció de la història del nostre poble, el nostre país i la nostra cultura.