Setmanes 29 i 30: Ple municipal, Lluís Sabatés esparverat, Pla de Barris, Sant Miquel Arcàngel, Berta Faro candidata i botiga al carrer a la Plaça de la Sardana

 La 29a setmana al govern de l'ajuntament de Torelló va començar amb un Ple Municipal on va destacar l'aprovació de les tarifes de l'Escola Municipal de Música (a la baixa), l'aprovació definitiva de l'Ordenança de Civisme i l'aprovació del reglament d'instal.lacions esportives, a més de la neteja en la comptabilitat municipal de prop de 350.000€ incobrable per part de l'ajuntament des del 1990 fins al 2003. A més, en aquest Ple municipal vaig explicar la nova manera de treballar en dinamització del comerç a partir de l'any que ve, després que la Diputació aposti per finançar les agrupacions comercials enlloc dels ajuntaments.
D'aquest Ple, m'agradaria destacar el debat entre Pere Galobardes, socialista, i el company d'ERC-JpT i regidor d'Educació Lluís Sabatés.  Galobardes va acusar a l'actual equip de govern de la manca d'alumnes a l'escola de música. En Lluís es va mostrar "espareverat" per l'acusació de Galobardes, després que el PSC hagi governat des del 1999 i no hagi sabut redirigir l'Escola de Música en tots aquests anys. A més d'això, el PSC no va treure la concessió des del 1999, deixant el centre en fals. Enguany en Lluís ha aconseguit reduir el cost de l'Escola de Música alhora que manté els serveis i baixa les tarifes, amb la vista de treure la concessió pel proper curs i regularitzar la situació. Realment, un es queda esparverat davant les acusacions de Galobardes, criticant una regidoria d'Educació que a la fi s'ha arremangat les mànigues amb l'Escola de Música.
Aquesta setmana també hi va haver reunió del comitè de seguiment del Pla de Barris, participat per l'ajuntament, la Generalitat i entitats del poble. Hi va ser present Jordi Moltó, el delegat de la Catalunya Central, d'un govern de la Generalitat que el seu president, Artir Mas ha convocat eleccions pel 25 de novembre. En congrés comarcal d'ERC, vam elegir a Berta Faro, de Junts per Torelló, com a candidata independent a anar a les llistes electorals del meu partit. També hi serà l'alcalde de Sant Pere de Torelló, en Jordi Fàbregas.
Institucionalment, aquesta 29a setmana es va acabar representant l'ajuntament de Torelló en els actes del patró de la policia local, Sant Miquel Arcàngel, a Vic. En Joan Ballana, company de partit, col.lega com a regidor de seguretat ciutadana  i amic, va fer d'amfitrió. No sé si m'hi van trobar a faltar, però no vaig anar a la missa que es va celebrar, només a l'acte institucional.
Finalment, aquestes dues setmanes, amb les seves reunions i també un Ple comarcal i unes jornades de salut jove organitzat per l'àrea de joventut del Consell Comarcal, es va acabar amb una diada esplèndida de la botiga la carrer que vam fer a la Plaça de la Sardana. Va ser espectacular veure la participació dels veïns donant un sentit molt popular a aquesta festa del comerç. La gent del Barri de Montserrat gaudeix molt de les activitats que es fan al barri. Com a equip de govern i regidor tenim el compromís de fer partícips els barris en les activitats del poble. Aquest compromís també va lligat amb la interlocució fluida amb les associacions de veïns. Amb la gent del Barri de Montserrat ens vam reunir, altre cop, durant aquests dies.
També destacar la participació de comerços en aquesta edició de la botiga al carrer, un total de 25. Fa mig anys van ser 20 i fa un any 15. I finalment, també destacar la implicació del comerç de la Plaça de la Sardana i de l'Avinguda de Montserrat. Al final, cosa difícil de trobar és que tant veïns com comerciants i paradistes estaven contents. I jo més! També ho van estar els organitzdors de la Marató de donació de sang que es va portar a terme també a la Plaça de la Sardana. Què més es pot demanar?

Notícia a la web d'ERC de Torelló sobre el Ple Municipal, amb vídeo d'El9TV inclòs: Ple de Torelló de setembre: Comerç i baixada de les tarifes de l'escola de música
Osona.com: El comerç de Torelló torna a sortir al carrer