Setmana 30: S'albiren les ordenances, turisme i obren el pont de Conanglell (i 12 d'octubre amb Protecció Civil)

Aquesta 30a setmana ha vingut marcada per la fita d'aprovar les ordenances fiscals de Torelló per l'any 2013 al Ple de finals de mes. En aquesta setmana hem tancat internament els números, després de la revisió de cada regidoria i de l'elaboració per part de la regidoria d'Hisenda. 
En les ordenances fiscals, els impostos i les taxes de l'ajuntament, s'han de fer quadrar els principis d'equilibrar les despeses a cobrir en les taxes, garantir els ingressos necessaris per portar endavant les actuacions municipals i observar una pressió fiscal als ciutadans assumible, tenint en compte que hi ha molts d'altres impostos que ja paguen els torellonencs.
Les ordenances fiscals alimenten el pressupost, generen bona part dels ingressos municipals, però són la part més lletja del pressupost. En les despeses hi ha la part simpàtica, l'ajuntament diu què farà, i en els ingressos, com ho paga. I ja sabem qui acaba pagant en bona part: els ciutadans.
En les properes setmanes es parlarà amb l'oposició, es tancaran definitivament i arribarà al Ple per aprovar-les. Ja tindré oportunitat de parlar-ne més.
I al final de la setmana van aparèixer dos temes lligats a la mobilitat, primer el d'un grup de veïns que han demanat parlar amb mi per la reordenació del trànsit a la zona de darrera l'estació. Aquesta reunió la tindrem la setmana que ve, però després de revisar la situació in situ hi ha coses a millorar, sobretot perquè sorprenentment hi manca senyalitzacions! Ho arreglarem, però hem de ser conscients que la voluntat de reforçar la seguretat sovint topa amb la comoditat personal a l'hora d'anar amb cotxe en barris residencials.
A mitja setmana, els ajuntaments del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura ens vam reunir per anar tancant les estratègies en matèria de turisme, un treball que farem conjunt tots aquests municipis.
I finalment, a finals de setmana, pocs dies després que ens anunciessin que senyalitzarien a la C17 que el pont de Conanglell estava tallat en sentit d'entrada a Torelló, des de la Diputació també ens informen que el pont s'obrirà en ambdues direccions, amb talls puntuals però controlats per treballadors del pont. Hom se'n fa creus que la burocràcia (aprovar la senyalització de la C17) pot anar més lenta que les obres públiques (el pont)...
Ah! i no em voldria oblidar que el divendres, el 12 d'octubre (apunto aquí que jo, com els companys d'ERC-JpT, advocàvem perquè, qui volgués de l'ajuntament, pogués treballar, però no ens en vam ensortir), després d'una jornada molt activa dels voluntaris de Protecció Civil, vaig compartir taula amb ells, compartint el seu entusiasme i les seves anècdotes, i no cal oblidar les propostes de millora que sempre tenen apunt. Bona gent els de Protecció Civil.