Torelló, territori català lliure i sobirà

El Ple d'aquest dilluns, l'ordinari del mes d'octubre, el Ple municipal ha aprovat una moció titulada "de suport a l'inici del procés polític per la independència de Catalunya". És la que popularment es coneix com a moció de proclamació de Torelló com a territori català lliure i sobirà.
Hi havia qui s'impacientava ja que pobles del nostre entorn ja l'havien aprovat, com ara Sant Pere de Torelló, que va ser el primer poble juntament amb Calldetenes, o bé Manlleu i Vic. El meu grup, ERC-JpT, i el de CiU, amb qui governem, hem volgut fer-ho bé i trobar un redactat on ens hi sentíssim còmodes i on es donés resposta al nostre acord de govern on vam escriure literalment: "3. El govern municipal de Torelló es compromet a implicar-se en la lluita democràtica i institucional a favor que Catalunya pugui exercir el dret a decidir sobre la seva independència i donarà suport a les iniciatives institucionals i cíviques que hi treballin". En aquest mandat, el Ple municipal ja ha aprovat l'adhesió de Torelló a l'Associació de Municipis per la Independència i a hissar l'estelada a la Casa de la Vila. Amb aquesta moció, tal com he dit al Ple, Torelló continua caminant al costat del país cap a la llibertat nacional. 
Avui, doncs, era un dia important per l'alliberament nacional del nostre país, com a torellonencs. Ja que aquest projecte és eminentment democràtic i inclusiu, davant la proposta d'esmena del PSC per votar-hi a favor, hem negociat, fins i tot amb el ple començat per tal d'arribar a un acord. ERC-JpT i CiU hem estat generosos, així com el PSC també ho ha estat. Hem modificat el redactat del tercer punt i ells han permès modificar el redactat alternatiu que presentaven. El resultat ha estat que 14 de 17 regidors (tots excepte PxC) han votat a favor de la moció. 
ERC-JpT i CiU hem presentat una moció, que la vam obrir a que la modifiquessin i la subscrivissin tots els grups que volguessin (i ningú va voler), una moció treballada on es té en compte la vessant democràtica, social, nacional, institucional de tot es procés d'independència, de no oblidar la resta dels Països Catalans, i el suport a l'AMI i a l'ANC. Una moció, que amb generositat, tothom (catalanista) si hauria de poder trobar còmode.
Per mi, el més important és que la gran majoria dels representants elegits democràticament pels torellonencs hagin donat el sí a la moció. Torelló, amb un ampli consens polític, es manté present en el camí cap a la llibertat nacional catalana. Seguim!