Setmana 35 i 36: Cinema de Muntanya i ERC segona força al Parlament (i a Torelló)

 Aquestes dues setmanes han estat dues de les més intenses políticament que he tingut, amb la posada en marxa del Festival de Cinema de Muntanya i les activitats paral.leles impulsades per l'ajuntament i la campanya electoral, de la qual he fet cap de campanya a Osona. 
Un cop arrencat el Cinema de Muntanya era esperar que tot funcionés, òbviament l'esforç més gran era pels organitzadors del Festival, que ho han fet excepcionalment, des del primer dia al darrer. Ha estat un festival exquisit en format, en participació i en comunicació, han aconseguit 2 pàgines a La Vanguardia!!!!! Molt bé, posant Torelló al mapa (i a La Vanguardia). També va tenir una atenció bona a El9Nou amb les activitats dels Menús del Cinema de Muntanya i les activitats de comerços. A falta de fer un balanç més en profunditat, crec que podem estar contents tots plegats. I ara ja podem encarar la 31a edició!
I com ja sol ser costum, unes eleccions queien just quan el Cinema de Muntanya, així que tot plegat ha sobrecarregat una mica l'agenda, però fins i tot s'ha pogut complementar, amb més d'un menús del Cinsema de Muntanya aprofitat per fer reunions amb companys de l'equip de campanya comarcal, aprofitar el film de Torelló 8.0 per aturar un dia llarg de campanya amb Joan Tardà i per reflexionar ben bé amb la cloenda i... amb Txe Arana, que va presentar la cerimònia de cloenda. Per cert, el gran guanyador va ser el film "Messner".
La campanya electoral en sí, a Torelló, va tenir el seu moment amb l'acte on van parlar la Berta i el Joan Tardà, vam omplir la sala d'actes de La Cooperativa durant 2 hores amb un públic participatiu i atent. Gran Joan Tardà i gran Berta Faro! Per cert, en aquestes eleccions ERC va aconseguir ser la segona força al Parlament i també a Torelló, ambdós casos darrera CiU i per davant del PSC, a Torelló amb 1000 vots de diferència respecte els socialistes.
En el dia a dia de l'ajuntament s'han intensificat les reunions i el treball per tenir un mes de desembre abocat al Nadal, des de diferents vessants, Torelló tindrà un Nadal ple d'activitats i popular. Torelló és un poble molt actiu i amb molta gent amb ganes de fer coses pel poble i la seva gent.
La part més fosca d'aquestes dues setmanes va ser que durant dos caps de setmana hi van haver uns fets, estranys per Torelló amb agressions gratuïtes i una escapada amb cotxes, u  dels quals robats, provocant desperfectes. En el primer cas, l'acció de la policia local i dels Mossos d'Esquadra van solucionar el tema, però en el segon cas, encara està en mans dels Mossos d'Esquadra, uns fets lamentables. La intensificació de la presència policial de Torelló en algunes zones, però, va fer que s'actués amb un tema de tràfic de drogues aliè a aquests dos fets. Coses com aquestes, incrontrolables i que no es poden prevenir (les del cap de setmana) em provoquen ràbia i frustració..