Setmanes 38 i 39: A Torelló, #NadaldeTots

Des del 14 de desembre i fins el 13 de gener, un munt d’activitats ompliran el dia a dia de la població, amb una oferta de programació que abasta diferents àmbits: des de campanyes comercials, fins a decoració nadalenca, passant per campanyes solidàries o activitats tradicionals com tions, Pastorets o Reis.
Aquestes dues setmanes han vingut marcades clarament per l'inici de la campanya de Nadal a Torelló. Quan ens vam plantejar a la regidoria de Comerç com volíem que fos el Nadal a Torelló, vam arribar aviat a la voluntat que fos popular i participatiu, que la gent de Torelló se'l fes teu i que qui volgués fer activitats ho podés fer. Com que el gran capital que té el nostre poble és l'humà, era segur que hi hauria un munt d'activitats, i a més diverses.



Així ha estat, hi ha campanyes de comerciants, del Mercat Municipal, activitats culturals (com el ja tradicional taller de tions de La Desperta del "Cagu'm el Pare Noel"), hi ha activitats de l'Associació de Veïns del Barri de Montserrat, de la Comissió de festes del C/ Sant Josep i de veïns de La Cabanya. Hi ha hagut campanyes solidàries, entre les quals la que hem impulsat des de la regidoria de comerç però que han portat a bon port l'Anna, la Xènia, la Concepció, la Imma i el David, amb la col.laboració de Torelló Contra el Càncer i amb una vintena de comerços i el Mercat Municipal. Aquesta activitat ha estat la de la botiga solidària de joguines de segona mà, on la recollida s'ha fet en comerços i la recaptació (476€) anava per La Marató de TV3 i les joguines que han sobrat s'han donat a Càrites. Una acció solidària per la lluita contra el càncer (leitmotive de La Marató) i perquè cap nen es quedi sense joguina. S'han fet també recaptes de menjar pel rebost solidari i se n'està fent un a la Plaça de la sardana, amb un tió solidari. També es faran cantades de nadales solidàries aquests dies.
Una de les iniciatives més reeixides ha estat la que les escoles de Torelló engalanin places de Torelló, ho han fet espectacularment! Des de la regidoria de Comerç els hi vam proposar, però el mèrit de l'engalanament és dels centres. L'escola bressol de La Cabanya ho ha fet a la Joanot Martorell, la Blancaneus a la Placeta d'en Pujol, el Fortià Solà la Germà Donat, el Rocaprevera la Cinto Verdaguer, el Vall del Ges la Plaça de la Sardana, els Sagrats Cors la Plaça de la Vila i el Marta Mata la Plaça Nova.
També hi haurà un casal per a nens, organitzat per les AMPAs i unes jornades temàtiques d'esport i el proper cap de setmana, joguines gegants per infants el dissabte al matí i tarda a la Plaça de la Sardana i a la tarda del dissabte i el diumenge, un taller de diables per a nens a la Plaça Nova. També cal sumar-hi els pastorets de "La gran aventura de Lluquet i Rovelló" i la versió "diferent" del 28 de novembre i el concert de Nadal al Cirvianum i tot acabarà amb una enlairada de globus amb desitjos de la canalla, al camp de futbol del barri de Montserrat, una festa per la quitxalla.
El què he dit, moltes activitats de molta gent i per molta gent, un Nadal de Tots a Torelló!

El programa la Terrassa, d'El 9 TV, ens va fer una entrevista a una representant d'una escola, d'una associació de comerciants i a mi, com a regidor de Comerç, ho podeu veure clicant aquí (a partir del minut 06.21)

Podeu trobar tot el programa a la web de l'ajuntament:
www.ajtorello.cat