Setmanes 40-44: Un mes de #NadaldeTots, el Pressupost i l'estació

 Aquest darrer mes ha estat molt intens, amb el desenvolupament de la campanya nadalenca de Torelló, sota el paraigües del #NadaldeTots. En el darrer apunt en aquest bloc ja vaig explicar com estava plantejada.
Un cop passat el Nadal, puc dir que vam aconseguir l'obkectiu de tenir un Nadal popular i participatiu, fugint d'una campanya basada en el consumisme, però que alhora revertís en el comerça de Torelló.
L'opinió general és positiva de la campanya, en alguns casos molt positiva. El paradigma d'això és l'impacte que han tingut les places decodares per les escoles.
He fet un article pel Setmanari Torelló sobre la campanya de Nadal, la podeu llegir en el següent enllaç: "Gràcies per aquest Nadal de tots". M'agradaria fer esment de l'acte de cloenda de la campanya, al camp de futbol del Barri de Montserrat, amb una enlairada de 1000 globus (biodegradables) amb desitjos de ciutadans de Torelló. Va ser un acte molt bonic i que va comptar amb la presència desinteressada de Pep Sala, que va fer cantar a moltes mares el "Boig per tu".
Però en aquest darrer mes, també hem aprovat el pressupost de l'ajuntament, que puja a 13,2M€. Per resumir-ho en una frase, podríem dir que amb menys, fem el mateix o fins i tot més. Podeu llegir informació al respecte en aquesta notícia penjada a la web d'ERC: "L'ajuntament aprova un pressupost de 13,2 milions d'euros". Cal apuntar que aquest pressupost ve marcat i limitat per les mesures imposades per l'Estat (tota una intervenció de facto als ajuntaments) i per l'endarreriment de la Generalitat a fer efectiu els pagaments als ajuntaments. A Torelló ens deuen prou com per condicionar via tresoreria municipal el pressupost d'enguany.
Ara ja encarem un nou exercici, el del 2013, les opinions majoritaries és que econòmicament patirem (sí, encara més) i que en l'àmbit nacional, hem de ser capaços de posar les bases per aplicar el dret a deicidr sobre la independència durant el 2014. Segurament lligat a això darrer, la Delegació del govern espanyol està començant a buscar les pessigolles als ajuntaments que no tenen penjada les banderes espanyoles o que s'han declarat "Territori català lliure i sobirà". A veure quan arribarà la carta de la senyora Llanos de Luna a Torelló...
També cal apuntar que el dia 3 de gener, el Director General de Transports va ser a Torelló per fer una roda de premsa amb el consistori (hi érem tots menys PxC) per reclamar que l'Estat Espanyol no tregui el personal de l'estació que a la llarga comportarà el tancament de l'estació. Es preveuen mobilitzacions, hi ha 1800 signatures entregades a l'ajuntament.