Setmana 46: Olor de Carnaval a l'ajuntament, agents cívics, dues detencions i PxC abandona el Ple de Torelló

Aquesta 46a setmana a govern ja fa olor de Carnaval... a l'ajuntament també! El dimarts em vaig reunir amb l'inspector de la Policia Local i amb dos responsables dels Mossos d'Esquadra, tancant el dispositiu de seguretat ciutadana i tots els efectius que es disposarà tant dels Mossos d'Esquadra com de la Policia Local. El punt de comandament serà a la comissaria de la policia local de Torelló i comptarem amb la coordinació de serveis d'emergència sanitària (SEM), bombers, policia local, mossos d'esquadra i protecció civil, els quals van fer un sopar aquest divendres amb totes les agrupacions de voluntaris d'arreu del país que col.laboren desinteressadament. El dispositiu global d'aquests serveis, així com de tota l'organització del Carnaval, Pullassu i Senyoretes (i Homenots) és molt gran i complexe. El necessari perquè tinguem la festa amb la major pau possible. L'olor a Carnaval també ha arribat a l'ajuntament. Comença la gran setmana a Torelló!
En aquesta setmana també hi ha hagut la presentació dels agents cívics, que enguany seran 4 més la coordinadora. Els tindrem altre cop durant 6 mesos, que segur que se'ns faran curts. És la tercera "generació" d'agents cívics, els primers van fer una tasca bàsicament d'informació sobre de el Pla de Barris, els segons, amb mi ja de resposnable de l'àrea de Ciutadania i Seguretat va servir, entre d'altres per preparar l'ordenança de Civisme, que ja tenim vigent. Enguany a més del dia a dia, ja es podrà fer difusió i prevenció en l'àmbit del civisme. 
Aquest tema, el del civisme, és el que treballaran els regidors del Consistori Infantil, amb qui em vaig reunir i els hi vaig explicar què era una ordenança i què és l'ordenança de civisme. Explicar a alumnes de primària què és una ordenança no és fàcil... però vaig poder usar el que em van dir en una classe a la universitat, en l'assignatura d'història del dret: les lleis (ordenances) ens expliquen com (mal) actua una societat. Doncs això, una ordenança de civisme ens explica com d'incivics podem arribar a ser.
Al final de la setmana, es van produir dues detencions, fruit del seguiment que es feia a un individu que havia protagonitzat diferents desordres al poble. Una identificació rutinària va permetre lligar uns fets delicitius, pressumptament, amb aquest individu. Podeu llegir aquest comunicat de l'Ajuntament de Torelló.La setmana, però, va començar amb l'assemblea ordinària dels paradistes del Mercat Municipal i pel Ple Municipal, on Torelló es va declarar població lliure de Fracking, vam donar suport a la declaració de sobirania del Parlament, vam aprovar una moció a favor de l'estació de Torelló i, com a curiositat, vam aprovar l'adhesió de Torelló al Camí de Sant Jaume, amb ruta inclosa per dins el poble. Llegiu aquest enllaç de la web d'Esquerra Torelló. Per cert, PxC va abandonar el Ple per no votar les mocions dels altres. Es van sentir exclosos... curiós, venint d'un grup excloent com ells!