Setmanes 49 i 50: Ple municipal, visita a la Generalitat per l'estació i preparació de la planificació de comerç

En aquestes setmanes ha tocat Ple municipal, el del mes de febrer, no va ser un Ple massa llarg. Per la part que em toca, vam aprovar l'adhesió de Torelló a Osona Turisme, l'eina que ha dotat la Diputació de Barcelona per treballar l'àmbit de turisme al territori. A priori la voluntat és que es sustenti amb tres potes: la Diputació, els ens locals de la comarca i el sector privat. Osona Turisme ja va començar a funcionar a finals de l'any passat, però de de l'ajuntament hem volgut veure com es desenvolupava aquests mesos, per després signar.
Torelló, però, centrarem el nostre esforç amb el treball conjunt amb els pobles que engloba el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, espero que properament ja puguem presentar les línies de treball. Per cert, PxC va ser l'únic grup municipal que va votar en contra de l'adhesió a Osona Turisme perquè no toca, amb la situació de crisi que vivim, van dir. És precisament ara que hem de fer tots els esforços possibles per tirar endavant actuacions a favor de l'economia de Torelló, i el turisme, oblidat fins ara a Torelló, és una nova via des d'on promocionar el nostre comerç i restauració.
Aquests dies també hem visitat, amb l'alcalde, la Direcció General de Transport Públic, on vam poder parlar de la situació de l'estació de tren de Torelló i els passos a seguir. Vam poder veure que la Genralitat està totalment al nostre costat, però no té la competència sobre les estacions. Sí, però, que va quedar pendent en el traspàs, la signatura entre l'Estat i la Generalitat d'un conveni sobre les estacions. A veure si pot servir d'alguna cosa... També vam poder parlar sobre una possible integració tarifària de Torelló com a Rodalies, no s'hi van tancar en banda, sobretot perquè han de fer alguns canvis en el sistema de la Generalitat. Les mobilitzacions populars continuen.
També aquests dies he estat treballant amb l'àrea de Comerç de l'ajuntament i amb la responsable del Pla de Barris la planificació de l'acció municipal en l'àmbit del comerç. Paral.lelament estem treballant per una signatura d'un conveni de col.laboració en dinamització comercial amb l'Agrupació de Comerciants, i amb la participació de la Diputació.
Per acabar, començo amb el que he començat, el Ple. En Lluís Sabatés va informar que el Mercadona tira endavant i que des de la regidoria faran tot el possible perquè la Generalitat no elimini una línia de P3 a Torelló. També es van aprovar dues mocions, una per prohibir l'ús d'animals salvatges en circs a Torelló i una altra en contra dels desnonaments. Aquesta darrera es va aprovar per unanimitat amb el text alternatiu que vam presentar ERC-JpT a un text de PxC. La voluntat era donar suport explícit a la ILP que es va acceptar a debatre al Congrés i reconèixer la tasca feta pels que la van impulsar. Podeu llegir-ne més clicant aquest enllaç.
I no em voldria oblidar del canvi a zona blava de l'aparcament del costat de l'Arxiu, a petició dels comerciants s'ha tirat endavant per tal de facilitar la rotació en l'aparcament. De moment la gent respecta la limitació horària i posa el rellotge des del primer dia.