Setmanes 51,52 i 53: Preparant la dinamització comercial d'aquest any i compromís d'Orís contra el fracking

Aqueste darreres setmanes hem començat a donar forma al pla de treball de la regidoria de comerç per aquest any. Amb l'ACT hem acordat la signatura d'un conveni de col.laboració conjuntament amb la Diputació per la dinamització de comerç de Torelló.
Amb una reunió oberta a tots els comerços de Torelló es va proposar un seguit d'actuacions en dinamització comercial, que més endavant ja les farem públiques. Ara, per començar, conjuntament amb l'ACT i obert a tot el comerç farem una nova edició de la botiga al carrer al més d'abril. 
En aquestes reunions amb els comerciants i amb converses amb ells es constata les dificultats econòmiques que vivim, que afecta el consum, però ells no es rendeixen. Tenir un comerç és fer una aposta de vida, però a més, el comerç és necessari per no trencar les relacions socials del poble, perquè aquest tingui el seu dia a dia d'interrelacions personals. Cal que tots els torellonencs en siguem conscients i hem de poder traslladar-ho.
Aquestes setmanes també he pogut comprovar la maduració dels agents cívics; maduració en el sentit de consolidació, com a referents pels ciutadans, en el seu propi lloc i també dins l'ajuntament, amb el treball transversal (beneïda paraula) amb les diferents àrees de l'ajuntament.
En el vídeo podeu veure que s'ha desmuntat la passera del Carrer Sant Josep per fer-ne reformes, en unes setmanes tornarà al seu lloc.

Finalment, en el darrer cap de setmana, es va signar el compromís d'Orís, per part dels alcaldes de municipis afectats pel fracking, d'Osona, Ripollès, Garrotxa i Berguedà i impulsat conjuntament per la Platafurma Aturem el Fracking. Hi vaig assistir amb l'alcalde. Sembla que des del govern català es retiren els permisos per utilitzar aquest mètode d'extraccions de petroli i gas natural. Ara veurem si des de Madrid ho declaren d'interès general i es reactiva tot plegat. 
No hem de perdre de vista que, segurament, tot aquesta febre del fracking a casa nostra respon més a una voluntat especulativa de multinacionals que volen demostrar la seva capacitat d'extreure petroli i gas a la borsa, no tant a extreure aquestes matèries. Una raó més perquè les administracions públiques defensin més els interessos de la ciutadania que no pas al de les multinacional especuladores.
Moviments com el d'Aturem el Fracking, demostra que si la societat civil organitzada i les institucions democràtiques van a una, es pot aconseguir fer un tomb a decisions que tomben més cap als interessos particulars que als comuns.

Notícies sobre el Compromís d'Orís:
Ràdio Ona
El 9 Nou
Osona.com