Setmanes 54,55 i 56: Reunió amb ADIF per l'estació de tren, dispositiu policial amb resultats i botiga al carrer

Aquestes tres setmanes van començar amb una reunió a Barcelona, a les oficines de Sants-Estació, amb Armando Brigos, director de zona d'ADIF, tres membres del col.lectiu en defensa de l'estació "Que no ens fotin el tren", l'alcalde i un servidor. En la reunió, el senyor Brigos va poder sentir de primera mà les reivindicacions del col.lectiu i, de nou, les de l'ajuntament, que són les mateixes. En mode de conclusió, Armando Brigos es va comprometre a no fer cap canvi a l'estació sense abans parlar-ho amb l'ajuntament i també va mostrar la disposició d'ADIF de mantenir personal a l'estació malgrat s'instal.lin les màquines expenedores de bitllets. Però en aquesta reunió també va quedar a l'aire el tipus de màquines instal.lades i les prestacions (descomptes per jubilats i joves, per exemple). Possiblement aquesta reunió ha estat la més positiva de totes les que hem tingut amb ADIF i, com a gran novetat, trobem el manteniment del personal malgrat la mecanització. Aquesta era una de les reivindicacions principals de la gent de Torelló.
Ara, a més de continuar fent un seguiment de les accions d'ADIF amb l'estació queda pendent parlar amb la Generalitat d'extendre a Torelló els bitllets integrats. Queda pendent fer-hi una reunió amb membres del col.lectiu torellonenc.
El mateix dia, vam tenir Ple municipal, on vull destacar la intervenció del portaveu del PSC, Marc Fontserè, dient que l'equip de govern no treballava perquè hi havia pocs punts a l'ordre del dia. En Marc hauria de saber que fer una valoració a granel de la feina de l'equip de govern és demagògic. Hi ha molta feina que es fa sense que es traslladi als plens ni als mitjans de comunicació. A veure si acabarà donant la raó a PxC que els acusa de fer poca feina perquè no presenten mocions... cosa que tampoc no es pot lligar. A vegades em costa entendre l'oposició del PSC amb retrets tant buits com el que he esmentat o votant en contra del conveni amb el Consorci de la Vall del Ges per tal de comptar amb un tècnic de Medi Ambient. En Fontserè va insistir que l'havia de contractar l'ajuntament i per més hores, quan ell sap (i si no li vam recordar al mateix Ple) que els ajuntament no poden contractar nou personal. Això denota desorientació. 
També cal destacar l'inici de les obres del Carrer Rocaprevera, un  dels grans projectes del mandat, en el marc del Pla de Barris, que suposarà una gran millora d'una part important del Casc Antic que ha de potenciar aquesta zona de Torelló.

Aquestes setmanes també hem celebrat la botiga al carrer de primavera, amb gran assistència de gent, malgrat l'amenaça constant de pluja. En aquesta edició hem recuperat la passarel.la que organitza l'ACT i que l'ha obert a comerços no associats. L'edició d'enguany és la primera que treballem amb la lògica de cofinançament amb l'ACT, així que els comerços no associats han hagut de pagar (60€). En un primer moment podia semblar que podria ser dissuasuori, però no ha estat així. Ens van acmpanyar l'ACAT, l'escola bressol Blancaneus, ADFO, Creu Roja i l'ANC, i van cloure la festa del comerç els Flipats amb un concert i el Teatre Cirvianum amb l'obra "Confessions de dones de 30 anys", amb un ple molt femení.
Finalment, vull apuntar que durant aquestes setmanes ha començat a donar resultat un dispositiu organitzat per la Regidoria de Seguretat Ciutadana, d'intensificiació de vigilància i identificacions de sospitosos que ens ha permès, amb col.laboració dels Mossos d'Esquadra, detenir i resoldre diferents robatoris a Torelló. Ara bé, una cosa és la resolució policial i una altra la judicial...
En relació als Mossos, vaig ser present al dia de les Esquadres a la Catalunya Central, acte presidit pel Conseller Espedaler i escenari del canvi de comandament a la Catalunya Central, Sergi Pla (provinent de la BRIMO) subsistueix al cap Martínez Roma.
I per acabar, ara sí, aquest darrer diumenge, ha tingut lloc l'homenatge anual a Segimon Serrallonga, amb la presència de Bru de Sala i Agustí Pons per parlar d'Espriu. La biblioteca estava plena de gom a gom