Setmanes 57 i 58: Els Matxos, les piscines, la Festa Major del barri i les noies del juvenil de futbol a 1a!

Aquestes dues darreres setmanes van començar amb la cursa Pels Camins dels Matxos, que uneix Bellmunt, Cabrera i Puigsacalm. La cursa està organitzada pel Centre Excursionista de Torelló (CET) i aplega centenars de participants (se'n queden a fora i tot). Aquesta activitat esportiva també és una activitat que mostra el magnífic entorn paisatgístic que tenim ben a prop. Així que no podíem deixar aquesta autèntica oportunitat per promocionar-nos com a poble amic de la muntanya i situar aquesta data al calendari més enllà dels participants a la cursa. En una prova pilot amb la Diputació, hem sumat activitat esportiva i activitat econòmica tot organitzant activitats per tal d'atreure més gent a Torelló. Aquestes van anar des d'un inflable per la canalla al costat del punt d'entregues de dorsals fins al passi d'un pel.lícula del Killian Jornet cedida pel Festival de Cinema de Muntanya, una xerrada d'una nutricionista i d'Iker Karrera (l'estrella e la cursa d'enguany que va destrossar les marques establertes). Hi va haver molt d'ambient a la Plaça Nova i el Casal Parroquial es va omplir fins a la bandera,
El diumenge mentre els matxos corrien per les nostres muntanyes, els matxitus (iniciativa organitzada per atreure al públic familiar) i els seus pares feien presència als punts de control per animar als participants. A la Plaça de la Sardana hi va haver ambient tot el dia, els restaurants van adaptar els seus horaris (ampliant les hores de cuina) i es va habilitar una lloc per autocaravanes al camp de futbol del barri de Montserrat pels participants que ho desitgessin.
A Torelló tenim dues dates claus de muntanya: el Festival de Cinema de Muntanya i els Matxos, hem de col.laborar estretament amb els seus organitzadors i que Torelló en tregui el màxim partit.
Aquests dies hem tingut la Festa Major del Barri de Montserrat, passada per aigua, però lluny de caure en la resignació amb l'AAVV hem trobat una solució a tenir molt en compte a prtir d'ara: l'ús del pavelló de l'escola Vall del Ges, la del barri, per fer el concert, l'audició de sardanes i el ball. L'espai va funcionar molt bé i va agradar a organitzadors i gent. Una bona solució davant la persistent amenaça de la pluja. El ball dels gegants es va fer dins (!) el teatre del Centre Cívic, així com el pregó a càrrec de Christian López de PIOC i el concert de Gospel que va cloure la Festa Major i que va recollir diners per Càrites.
També hem viscut la controvèrsia a l'entorn del tapar un vas de les piscines de Torelló (que sumat al concurs de creditors de l'empresa que gestiona la piscina coberta -no perquè la piscinia sigui deficitària sinó per un tema intern de l'empresa- ha ennuvolat totalment les piscines coberta i d'estiu del poble). El dijous 18 es començava a tapar el vas exterior i el divendres el NC Torelló es manifestava i enterrava la piscina. Públicament semblava una actuació amb nocturnitat de l'ajuntament, sobretot si es sumava en declaracions de no comunicació al club. Tal com va aclarir l'alcalde, però, sí que s'havia informat al NC Torelló, potser ha faltat fer una reunió específica per aclarir disponibilitat d'ús a l'estiu de les piscines. No cal defugir l'autocrítica però rotundament hem d'afirmar que no s'ha actuat amb secretisme. Hi ha raons econòmiques per tapar un dels 3 vasos de les piscines, però tot el meu respecte a les queixes i reivindicacions del NC Torelló.
El que no em deixa de sorprendre però, és l'oportunisme recalcitrant de PxC cada cop que hi ha una situació crítica. Van ser els més ràpids a tirar-se la fotografia en l'acte reivindicatiu del NC Torelló i a fer una bustiada acusant a ERC i CiU d'enviar al NC Torelló a entrenar al riu, a carregar-nos el camp de futbol (quan el què hem fet ha estat obrir-lo a la ciutadania!), a carregar-nos el dispensari del barri (quan és una decisió presa per la Generalitat durant el mandat passat i executat a l'inici d'aquest) i ja només falta encolomar-nos la mort de Kennedy. El que no van atinar els regidors xenòfobs va ser d'expressar-se i actuar quan se'ls va informar fa un mes que es taparia el vas de la piscina en comissió informativa. PxC és incapaç de treballar pel poble, només vol alimentar-se de qualsevol conflicte que sorgeixi a Torelló.
Per acabar, apuntar que la passarel.la del riu Ges a l'alçada del Carrer Sant Josep ja torna a estar al seu lloc, ara de color granatós, restaurada i tot setmanes abans del plantejat.
I, finalment, les noies del juvenil de futbol del Torelló es van imposar 9 a 0 a les seves rivals de Parets i van aconseguir l'ascens matemàtic a 1a una jornada abans d'acabar la lliga! Vaig fer el salt als gegants del barri per poder-ho veure en directe. Ara cal una bona recepció a les campiones. Felicitats a totes! Per cert, vull deixar constància el bon ambient que hi ha en el futbol femení a les grades, felicitar a això també a la directiva, als pares i als aficionats.