Setmanes 59 i 60: Les pilones al casc antic al Ple i preparant la botiga a la nit

Aquestes darreres setmanes van començar amb el Ple a l'ajuntament. L'accés al nucli antic i la piscina d'estiu van ser els temes principals al costat de l'aprovació del conveni per la construcció de la potabilitzador d'aigua d'Osona Nord. En aquest Ple vam aprovar l'ordenança que regularà els accessos al casc antic, amb la col.locació de pilones en alguns accessos a la zona, com ara al C/ del Pont a l'alçada de Can Xicoy, a la Sagrera i al C/ Ges Avall. La qüestió és prendre una decisió ja del què ha de ser el casc antic de Torelló, després d'any d'una convivència conflictiva entre vianants i cotxes després de la gran inversió feta amb un casc antic previst de ser pels vianants. Amb la restricció de l'accés en certes entrades es vol donar importància als vianants per reforçar el passeig d'aquests, el comerç i la restauració, facilitant l'accés dels cotxes per arribar als aparcaments del C/ Capsavila, al del Rocapreverea i al de la Vitri, però que el casc antic sigui un lloc de pas pels cotxes que van del C/ Sant Miquel cap a la ronda del Puig.
En quan a la piscina, la regidora d'Esports va explicar les raons econòmiques per tapar la piscina i l'alcalde va entonar un cert mea culpa per no haver pogut comunicar més concretament l'inici de l'acció de tapar la piscina, però va quedar clar que s'havia informat al NC de Torelló. Curiós paper el del PSC i el seu regidor Galobardes que, via Twitter no directament al Ple (no va dir res durant tot el Ple, però si al twitter), que van criticar el fet de tapar la piscina quan van ser ells els primers  a projectar-ho no fa pas gaire temps... En el Ple, l'alcalde va explicar el conflicte que ha sobrevingut entre l'ajuntament i SOREA per l'actitud d'aquesta darrera. Vegeu el vídeo aquí.
El PSC tampoc va donar suport al conveni de la potabilitzadora d'aigua. Si encara no la tenim és perquè Miquel Franch, alcalde del PSC, ja va aturar l'obre en el seu moment quan ja estava emparaulada amb els pobles participants. Ara s'ha tornat a tancar l'acord amb el Voltreganès, Orís, Sant Pere i Sant Vicenç a més de Torelló, a més del Consell Comarcal. Amb aquesta obra hem d'assegurar l'aigua a Torelló, ja que ara depenem sols d'un pou.
Aquestes setmanes he també per la botiga a la Nit, que s'ha de fer al juliol d'enguany. A més de la reunió amb tots els comerciants que vam fer, m'he anat reunit amb diferents comerciants de Torelló que tenien dubtes sobre aquesta festa del comerç. Un cop feta la reunió, els comerciants han marxat animats i amb ganes de fer-ho. Som-hi!