Setmanes de la 61 a la 67: Moltes setmanes de cop. Comerç, botiga a la nit, canvis de carrers, recepcions esportives, reunions, una avaria de l'aigua i Sant Joan

Després de fer uns canvis a la meva vida he estat unes setmanes sense internet, així que aquest apunt conté moltes setmanes de treball a l'ajuntament. Si a l'últim apunt parlava de pilones i de la botiga a la nit, aquestes setmanes han tingut molt a veure amb la mobilitat i la botiga a la nit, o Nit de Botigues.
En mobilitat, podem parlar de l'actuació que s'ha fet a la Ronda Pollancredes arran de la rehabilitació de la passera del C/Sant Josep que travessa el Ges, que després d'un procés de participació ciutadana amb els veïns ara té l'aspecte que té: de color granatós i il.luminat a la nit. Fa molt de goig. Doncs a arran d'aquesta actuació s'han instal.lat uns bams per reduïr la velocitat. Aquesta mesura que al principi resultava molt molesta i contestada, podem dir que recollim els seus fruits amb un nombre molt baix d'accidentalitat amb ferits i atropellaments. Aquestes dades les vam poder veure en la Junta Local de Seguretat (on es va presentar el nou cap de la Catalunya Central dels Mossos d'Esquadra, Sergi Pla), l'Inspector de Torelló va passar balanç i en tema de sinistralitat les dades són molt baixes.
També en mobilitat, durant aquestes setmanes hem celebrat, de nou, Consell Municipal de Seguretat Ciutadana i Mobilitat. Entre d'altres punts, vam acordar la reordenació del trànsit a la zona del barri de Montserrat a l'entorn del carrer Canigó, Indústria i Montesquiu, la que està més a prop del Carrer Rafael de Casanovas. Entre tots els membres vam escollir entres tres propostes elaborades tècnicament. Aquesta proposta es traslladarà a una reunió amb veïns que organitzarem amb l'AAVV del Barri de Montserrat i que es posarà a debat. El motiu de la reordenació d'aquesta zona és que els carrers són estrets, massa per tenir doble direcció. Realment, hi ha punts molt conflictius.

I durant aquestes setmanes, s'ha presentat la campanya de comerç emmarcat en el Pla de Barris (vídeo), que a Torelló hi participen més de 150 comerços (el triple que l'any passat) en el sorteig de premis per valor de més de 4000€, i també  hem anat treballant amb els comerciants per donar forma a la proposta de la botiga a la nit, que es farà (després de canviar dues vegades de data) el 6 de juliol. Ho hem fet amb reunions setmanals amb una comissió de comerciants, a més de les reunions entre comerciants que han anat fent. I la setmana passada en vam fer una amb tots els comerciants participants. La sala d'actes de Gestiomat feia molt de goig veien els comerciants treballant colze a colze. Això pinta molt bé!
Durant aquestes setmanes també m'he reunit amb els de l'Associació de Cotxes Clàssics Pescallunes, que fan la trobada a Torelló el dia 30 de juny al matí (porten molta benzina aquesta colla -i els cotxes també-); es va inaugurar el camí de Sant Jaume a Torelló, amb l'arribada de peregrins de Ripoll, Girona i Cervera, els quals vaig tenir l'honor de rebre'ls a la Casa de la Vila. S'han fet recepcions als Pescadors de Torelló per haver participat al mundial i a Clàudia Galícia, guanyadora de la Titan Race.
També remarcar la reunió amb membre de #Pqnoensfotineltren amb la Generalitat, ens havíem de reunir amb el Director General responsable del transport públic, però al final ho vam haver de fer amb el Subdirector General. Cap novetat a nivell de Generalitat, que vam parlar sobre la inclusió de Torelló a la tarifa integrada de Rodalies.
I just abans d'acabar aquestes setmanes, una avaria va deixar els veïns de part del C/ Pompeu Fabra, Damians i els veïns de la zona de Sau i Giravolt sense aigua, des del vespre del dissabte fins a la tarda del diumenge! Molt mala resposta de SOREA, que és qui gestionar l'aigua de Torelló. En Lluís Sabatés va anar informant del tema per Twitter des de... Turquia!
I, finalment, aquestes setmanes s'han acabat amb una gran revetlla popular i patriòtica de Sant Joan a Torelló, la última que organitza el Casal La Desperta, que va aprofitar la diada per anunciar la seva dissolució. Només dir que moltes gràcies a tots per la feina feta pel país i per la Vall del Ges.