Setmanes 68 i 69: Sobirania fiscal, cotxes clàssics i Nit de Botigues

 Aquestes dues setmanes, han estat marcades per dos dies amb una gran activitat a Torelló.
El primer cap de setmana, vam poder gaudir de la 3a trobada de cotxes clàssics que organitza l'entitat torellonenca Classics Pescallunes (Facebook). La trobada va omplir de gent i de cotxes classics la zona esportiva de Torelló, una gran jornada popular amb olor a gasolina. Una de les grans atraccions va ser el circuït de terra on els més valents (gairebé la majoria) va poder provar el seu cotxe esparracant. L'exposició de cotxes clàssics va ser molt atractiva, apropant a gent de totes les edats. Cal felicitar als organitzadors per la feina ben feta i espero que poguem continuar col.laborant i fins i tot anar a més.
El segon cap de setmana, vam gaudir de la primera edició de la Nit de Botigues, un format innovador a Torelló, que compte amb experiències a d'altres indrets. Es tracta d'obrir les botigues en horari nocturn i que els comerciants preparin sorpreses i activitats per la gent que passegi, amb l'objectiu que s'apropin als comerços. 
Com ja he apuntat en d'altres entrades anteriors, hem treballat conjuntament amb els comerços i ells han estat els grans protagonistes de la festa, justament gràcies a les seves ganes de fer les coses ben fetes, amb gràcia i il.lusió. La nit del dissabte va ser un esclat de gent a Torelló, que omplien carrers i botigues, fins a la festa final en un envelat a la Plaça Nova on els The Other Beatles van tocar versions dels de Liverpool.
No puc amagar que hores abans, quan el sol esclafava qualsevol ésser viu que voltés per Torelló i els carrers estaven deserts, hom no podia deixar de patir per l'assistència a la Nit de Botigues. Però a mesura que anaven apareixent xafarders a veure com els comerciants muntaven els aparadors, m'anava tranquil.litzant, fins que a les 9 del vespre, quan vam donar per inaugurada la Nit de Botigues, va ser un no parar de gent amunt i avall.
Tot va anar com una seda, amb els petits problemes que sempre sorgeixen, sobretot tenint en compte que era el primer any per tots i que hi havia molts participants (més de 80 comerços, inclosos alguns del Barri de Montserrat, de la Joanot Martorell i del C/Sant Roc). Però tot va trontollar quan després d'estar tota la tarda fent proves de so, l'equip de so no funcionava a les dotze de la nit, quan havia de començar la cloenda de la festa, amb el sorteig dels premis del comerç i el concert. Van ser set minuts de nervis fins que el mètode Windows no va fallar: apagar equip de so i tornar a engegar. Tot ja funcionava i la festa podia acabar molt bé!
Felicitar a tots els comerciants participants per la bona feina i a Torelló per comptar amb un comerç molt viu i positiu, malgrat els dificils temps que vivim.
Durant aquestes setmanes també vam fer Ple municipal, on vam aprovar una moció a favor de la sobirania fiscal.