Setmanes 72 i 73: És festa major! però no deixem de fer feina: Ple municipal, reunió d'alcaldes pel tren

Ha arribat la festa major!... i s'ha acabat. Dues setmanes d'intensa festa major, amb activitats per a totes les edats, amb els actes emblemàtics com el ball, els concerts d'orquestres o de rock, amb la porronada, el sopar de solters i solteres, el polphilo, el polifang i el deixeble d'acer, la ja 2a edició de la trobada d'imatgeria infantil de cultura popular, el correfoc, les danses, els gegants i l'acte més emblemàtic: el pregó, que enguany l'ha fet l'escola Rocaprevera, que commemora el seu 125è aniversari. Aquests dies també es van hissar dues estelades a les entrades nord i sud de Torelló, es va fer la recepció als nens i nenes de Bielorrússia i Ucraïna, es va descobir la placa que dóna el nom de Josep Bardolet a l'Hotel d'Entitats (i una més -massa?- petita, a l'interior que recorda que l'edifici havia estat l'Aurora Obrera, seu social de treballadors i de la CNT a Torelló), es va obrir la primera planta del Museu de la Torneria, amb visites guiades i es va signar la cessió dels Pergamins de la Cúria del Castell de Torelló a l'ajuntament de Torelló.
Si l'any passat vaig tenir la sensació que hi havia molta gent, enguany encara n'hi he vist més. També gent de fora de Torelló i en tots els actes. El reguitzell de tempestes i pedregades dels dies anteriors, segur que van facilitar l'acumulació de passejar aquests dies que ha fet calor.
I aquest any era l'estrena de la nova junta dels Deixebles de Sant Feliu, el col.lectiu que organitza bona part dels actes de la Festa Major. Crec que l'han aprovat amb nota.
Però no tot s'ha quedat amb la festa major, també hem tingut Ple municipal i una reunió  amb ajuntaments i consells d'Osona, el Ripollès i la Garrotxa per parlar del tren i accions conjuntes a desenvolupar de cara a la millora de la línia del tren, com ara la integració tarifària fins a Ripol, el manteniment de les estacions i l'ampliació de la capacitat de convois a la línia.
I acabem la setmana com a alcalde accidental, em toca estar de guàrdia.

(Foto d'Adrià Costa, de Naciódigital.cat)