Setmanes 78 i 79: Torelló fa Via per la independència

 La Diada Nacional d'enguany ha estat especial, escenari d'un altre pas històric pel nostre país. Si l'any passat més d'un milió de persones es van manifestar a Barcelona per les llibertats nacionals, enguany tota aquesta gent es va agafar de la mà per fer una cadena humana que va travessar tot Catalunya unint-se de les mans amb catalans del nord i valencians. Era una cadena que reivindicava la independència, així de clar, sense eufemismes. Torelló va ser-hi present amb prop d'una vintena d'autocars organitzats per l'ANC Vall del Ges que van transportar a centenars de persones a l'Empordà omplin dos trams, el 679 i el 680. 
Al matí vam començar amb la manifestació independentista i unitària per acabar davant el monòlit a Rafael de Casanova on es van fer les ofrenes florals i on Anna Corts, de l'ANC local es va dirigir a la ciutadania allà reunida. Seguidament ens vam dirigir als busos i vam emprendre el camí cap a l'Empordà, cap a la Via Catalana, cap a la història. A mi em va tocar, tal com l'any passat, a fer de responsable de bus amb els companys de l'ANC. Igual que 365 dies abans, en els busos hi havia un somriure de complicitat compartit per tothom i que es va mantenir també en la tornada, fins i tot quan vaig haver d'aturar el trànsit per retornar el bus, de recules, després d'una inesperada aturada per necessitats fisiològiques...
Bromes a part, va ser una gran Diada, on Torelló hi va participar activament. Gent de diferents edats, de diferentes parles, gent que havia blasmat contra l'independentisme no fa gaire temps s'havia incorporat a la Via, amb un somriure i amb il.lusió, i fins i tot amb més d'una estelada penjada al cos. Ens n'hem de felicitar, sincerament, benvinguts siguin!
Si fa un any la gent estava excitada davant l'agermanament col.lectiu, cívic, pacífic, festiu i democràtic per la llibertat nacional, enguany l'excitació va deixar pas a l'emoció, la gent estava emocionada. Ho havíem aconseguit, havíem teixit una cadena humana per desfer la cadena dels qui ens amordassa i no ens deixa fer el nostre camí, ni tant sols ens deixa votar... El clam de la majoria de la ciutadania va ser clar, malgrat que algú ho vulgui ofegar amb una pretesa majoria silenciosa. Volem la independència!

Fotos Osona.com
Fotos El 9 Nou 

... i la comissaria de Torelló preparada per l'11 de Setembre.