Setmanes 80, 81 i 82: Ple Municipal, el tren, una tempesta que és un esclafit i la botiga al carrer

Aquestes setmanes han estat intenses, tant com la tempesta que va provocar el caos el divendres 4 d'octubre. El Ple municipal sempre condiciona l'agenda. El del mes de setembre, a més, va venir acompanyat de presència entre el públic de membres del col.lectiu #Pqnoensfotineltren, ja que tenien dubtes sobre la implicació de l'ajuntament en defensa del tren. Em sembla que vam deixar molt clar que la implicació hi ha estat, hi és i hi serà. En el següent vídeo podeu escoltar el que va dir la Concepció Callen del col.lectiu a favor del tren i l'alcalde Sant Vivet. La veritat és que es d'acord amb el que diuen els dos.


Per altra banda em van publicar un article a El 9 Nou que podeu llegir en aquest enllaç: Nova tonada en la cançó de l’enfadós del tren?
El cap de setmana ens esperava la botiga al carrer que fem al barri de Montserrat, que aquest any era la segona edició i que tenia com a novetat una passarel.la on les botigues mostrarien el seus productes de la nova temporada de tardor-hivern. Però el divendres una tempesta espectacular, curta i intensíssima va provocar el caos a Torelló i als pobles del costat, amb diversos incidents i amb hores sense llum. L'endemà vam saber que havia estat un esclafit (un petit tornador al revés, on la força no va cap amunt sinó cap avall). Dues patrulles de la policia van estar actives, vam activar protecció civil, els bombers van anar amunt i avall (l'endemà teníem bombers de Solsona traient un arbre!), en Lluís Moreno de la Brigada també voltava i ens va venir a donar un cop de mà en Pep Llach, tècnic de Medi Ambient. Cal agraïr el compromís i l'esforç de tots ells.
Personalment, quan vaig voltar pel poble durant la tempesta, vaig veure carrers on hi havia més d'un pam d'aigua de banda a banda del carrer, tot a les fosques. Vaig anar als punts sensibles quan hi ha pluges (Puigsacalm i Av. Pirineus), sort que havíem deixat els sacs per les tempestes de l'estiu, van poder protegir les entrades dels garatges. Se'm va acabar el mòbil, que treia fum i per sort el vaig poder carregar a casa la meva veïna, que sorprenentment era la única del poble que tenia llum. Llavors vaig anar cap a la comissaria, on la centraleta s'havia col.lapsat i a més arribaven trucades del 112 i arribava gent demanant informació. Per postres en Jep, un voluntari de Protecció Civil es va fer mal (al final una lesió muscular). A mesura que passava el temps s'anava normalitzant la situació però emergien els desperfectes causats per la tempesta, arbres caigut, sembla que un llamp en una empresa, teules que queien o amenaçaven en fer-ho, cables trencats... 
Haig d'agrair a la meva mare, que ja tenia llum i a casa meva encara no, que em rebés a les 12 de la nit amb una bona truita de patates per carregar piles i acabar de fer una penúltima ronda.
El dissabte, després d'una nit llarga, ja que hi havia zones que fins ben entrada la nit no havien recuperat la llum (n'hi havia uns quants que fins dissabte a la tarda no la van recuperar...), va arribar la botiga al carrer, la gent comentava la tempesta i com els havia afectat. Hi va haver ambient tot el matí, fins al migdia, la gent del barri va respondre altra vegada, com sempre. A la tarda, però, una tempesta ens va aixafar la guitarra i no ens va deixar acabar la passarel.la, una llàstima. La gent encara es va esperar una estona sota entrades o paraigües esperant que parés i es reemprengués la passarel.la, però no va poder ser.