Setmanes 89 i 90: Cinema de Muntanya, Marta Rovira i el tren, els canvis de sentit al Barri de Montserrat, Consistori Infantil, solidaritat i comerciants de l'Illa de Can Jaumira

Aquestes setmanes hem viscut la segona setmana del Cinema de Muntanya, una edició molt exitosa i que va comptar amb la presència institucional de dos vicepresidents, el Primer de la Diputació, Ferran Civil, i la de la Generalitat, Joana Ortega, en la sessió de clausura.
Cal felicitar als organitzadors per una nova edició exitosa i que ha instal.lat el Festival en l'excel.lència. Ara el que seria just seria un reconeixement de la Generalitat del Festival pel que aporta al país, essent de referència no sols a nivell nacional sinó també internacional. Felicitats doncs als organitzadors i ara toca treballar per la propera edició.
També aquestes setmanes vam celebrar el Ple de Torelló, podeu llegir-ne informació a la web d'ERC. Ressaltar l'atac furibund del socialista Pere Galobardes als nous gestors de l'escola de música, dos mesos després que hagin començat el nou projecte...
També hem tingut una reunió el grup municipal amb el col.lectiu a favor del tren, "Perquè no ens fotin el tren", amb la presència de la Secretària General d'ERC, Marta Rovira. Va ser una reunió profitosa, on la Secretària General va poder copsar els neguits del col.lectiu i les seves demandes, a més d'explicar de la feina feta per ERC al Parlament.
Aquests dies també hem tancat el procés participatiu davant els canvis de sentit plantejats al barri de Montserrat. Primer va ser el treball fet al Consell de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, d'on van sortir una proposta de canvis de carrers que es va presentar en una assemblea de barri, on es va explicar i on es van recollir propostes dels veïns. Finalment, m'he reunit personalment dues vegades amb comerciants i l'AAVV del barri, per finalment arribar a un acord satisfactori. Estic realment satisfet d'haver iniciat una nova manera de treballar amb els veïns des de l'ajuntament. Ara publicitarem els acords i haurem d'executar els canvis durant el primer trimestres del 2014.
Amb Xevi Lozano, vaig presidir el Consistori Infantil 2014, que arrencava aquesta passada setmana. Aquest projecte, reformulat per la regidoria de Ciutadania Activa, suposa una oportunitat perquè els regidors infantil s'introdueixin en la democràcia i els seus valors i aprofundeixin del sentit de bé col.lectiu més enllà del personal.
Per acabar aquests dies, el gran recapte va batre rècords a Torelló i els comerciants de l'Illa de Can Jaumira i l'ACT van fer un matí d'activitats on es va aprofitar per engalanar l'illeta amb l'ajuda dels veïns i l'escola d'Arts Plàstiques de Torelló.

PS: I des de Mèxic, em recorden que hi va haver la caminada solidària dels escoltes, jo no hi vaig poder anar, però malgrat que no vaig suar la camiseta, l'incloc al meu dietari de govern :)