Setmanes de la 91 a la 94: #NadaldeTots i un àngel caigut en el debat de pressupostos

 Aquestes setmanes han vingut marcades per Nadal, no només perquè s'hi escauen les dates, sinó també per tota l'activitat que es fa a Torelló, emmarcada en la campanya coordinada des de la meva regidoria, la de Comerç i Turisme, amb el nom "A Torelló, un Nadal de Tothom". És el segon any que treballem amb aquesta filosofia des de Comerç, que no és altra que enlloc de fer una activitat d'un dia o moments puntuals, mostrar a tothom que a Torelló es pot viure el Nadal i que tothom hi té lloc, si vol, que a Torelló el Nadal ha de ser de tots.
Aquests dies hem pogut veure la campanya dels comerciants de l'ACT i del Mercat Municipal, dels comerciants de l'Illa de Can Jaumira i del Carrer Sant Roc, els Escoltes van fer el tradicional taller de tions amb molt d'èxit i acompanyats d'una paradeta informativa de l'ANC i a la tarda d'un dels actes que han brillat més, la Pescanocturna, un rally nocturn de cotxes clàssics, organitzat pels Clàssics Pescallunes, que aquest any van concentrar-se i van sortir de la Plaça Nova. Creia que s'havia de fer en un lloc cèntric, que la gent de Torelló ho pogués gaudir, i així va ser. Tot un èxit!
Enguany, també hem assumit des de l'ajuntament l'enllumenat de Nadal perquè aquest fos present al màxim de llocs possibles, i, al costat de l'enllumenat, hem pogut comptar de nou amb l'engalanament de places de Torelló per part de les escoles del poble, a més de la incorporació de l'Institut, el PQPI i el Casal de la Gent Gran, coordinat des de Pla de Barris i la regidoria de Comerç. Aquesta activitat és una de les més exitoses de Torelló, tothom en parla bé, molt bé! I fa que el Nadal de Torelló també sigui molt pròpiament dels nens del poble. Des de l'escola de municipal de música també es va organitzar una cantada popular de nadales.
També hi ha hagut els actes del centenari del Puig de les Tres Creus de Rocaprevera que ha tingut el punt culminant en l'encesa de les Tres Creus la tarda del 27 de desembre, que ho vam poder observar des del privilegiat mirador de les Serrasses amb la Bet Soldevila, el mossen Joan Torra i un matrimoni, va ser espectacular!
Els pastorets, el concert de Nadal, el campament reial, activitats esportives, entre d'altres, com el taller de dimonis i pastorets per la canalla, han acabat configurant aquest Nadal de tots, a Torelló. Tota la info a www.comerctorello.cat
També hem iniciat la campanya per omplir locals buits dels centre de Torelló sota el nom de "Obrim la Paradeta", podeu veure tota la informació en el següent vídeo:I aquestes setmanes també hem tingut el Ple del pressupost de l'ajuntament, que puja 14,7M d'euros. L'equip de govern vam comptar amb el suport del PSC per aprovar-los (a canvi del compromís a actuar al Camp del Montserratí, que ja hi comptem a petició de l'AAVV del Barri de Montserrat, i de fer plans d'ocupació), el vot en contra d'ICV (perquè "CiU i ERC-JpT governem sols") i el no vot de PxC, que va abandonar el Ple a l'hora de votar. Abans del no vot, però, el portaveu de PxC va fer un discurs que serà memorable amb el pas dels temps per les formes, el to i el contingut. Va tornar a fer el somiqueta que se senten exclosos i que les seves opinions no valen per res. Després ja va passar a l'insult, diguem-ne així, i apuntant a un servidor. Em van titllar "d'àngel caigut" i "déu mitològic", que una cosa descarta l'altra (com em va fer veure l'amic Jordi), però vaja... Tot perquè ERC-JpT ens vam negar rotundament a acordar res amb PxC del pressupost. Ho vam dir durant la campanya electoral i ho mantenim, nosaltres no enganyem a ningú.
Després de fer l'espectacle de sortir de la sala de Plens (David Olivares, el més radical dels tres regidors, que ja s'ha de ser-ho per ser radical a PxC, va abandonar el Ple sense que s'acabés el debat posterior a les paraules del seu portaveu), en el torn de precs i preguntes, el mateix Olivares i el número 3 de PxC, Joan Manuel Castillo, van fer una bateria de preguntes dirigides a mi, com a regidor de Seguretat Ciutadana (de Comerç i Turisme no, que no els interessa), i em van demanar la dimissió per la carta del Fortià Subirats al Torelló carregant contra la Policia Local i un servidor, després que no es deixés entrar la policia al Bugatti una nit i l'endemà s'anés a fer un control administratiu. Ja veieu quin Nadal em desitgen els de PxC, titllant-me de dimoni i demanant el meu cap per UNA carta a un diari... Ei, i se'n senten tant orgullosos que pengen el discurs íntegrament al seu blog... llegiu-lo, no té pèrdua!
Bé, que acabeu de tenir unes bones festes tota la gent de bé!