Setmanes 95 a 97: S'ha acabat el 2013, i seguim amb valoracions, premis de comerciants i el poder dels joves Beatles i les futbolistes del juvenil-cadet

Ja hem entrat al 2014, un any que serà dels que surten en majúscula als llibres d'Història de casa nostra. Ha de ser l'any de la consulta per la independència de Catalunya. No serà fàcil, ni pels murs a la democràcia que posen des de Madrid ni dels que, des de casa, posen pals a les rodes perquè puguem decidir el nostre futur nacional (ja sigui perquè creuen explícitament  que no tenim dret a decidir -PP i C's- o pels que voten que No a la consulta malgrat està pel Sí a la consulta).
Tornant a Torelló, hem acabat la campanya de #Nadaldetots, jo concretament la vaig acabar amb un grip que em va tombar a la nit de Reis i la setmana següent... Però he pogut cloure la campanya amb les valoracions amb les escoles i el PQPI de Torelló el projecte d'engalanament de les places de Torelló per Nadal, que aquest any s'hi havia incorporat el Casal de la Gent Gran. Les valoracions van ser molt positives i hi ha ganes de tornar-hi els propers anys. Enguany s'ha valorat molt des de les escoles la rotulació de les places (posant qui les havia fet) i també hem vist que totes les escoles van fer una cantada de nadales, implicant més el centre, la canalla i les families. Aquest projecte de les places, estareu amb mi, és un gran encert, fent un Nadal lluït a Torelló i des d'una perspectiva popular i participativa que la fa molt de Torelló.
També hem clos la campanya de l'Agrupació de Comerciants de Torelló (ACT) que van sortejar 20 premis per valor de 100 euros entre 28.000 butlletes. Com va dir la Dolors Darnés, presidenta de l'ACT, la gent de Torelló fa confiança amb els comerços de Torelló. Personalment, en el marc de l'entrega dels premis, conjuntament amb l'alcalde, vaig voler donar les gràcies als comerciants per la tasca de relligar socialment Torelló, amb la seva activitat així com en la seva participació o impuls que van més enllà de les vendes, que faciliten que Torelló no sigui un poble dormitori sense relacions ni activitat social.
També aquests dies hem fet reunió de la comissió de seguiment del Pla de Barris, amb la Generalitat i la Diputació, on vaig estar especialment content amb la valoració de la línia de treball en comerç (Locals buits, Campanya nacional del comerç del nucli antic, Jornada Gastronòmica del Cinema de Muntanya, la Nit de Botigues...).
I no podem oblidar que vam acompanyar, l'alcalde i un servidor, a gent del col.lectiu en defensa del tren "PqNoEnsFotinTren" a reunir-se amb el Secretari General de Territori i Sostenibilitat, Ricard Font, per tal de tenir un contacte directe. L'havíem intentat tenir una altra vegada amb el Director General, però, in situ, es va cancel.lar la reunió... Aquesta però, va ser valorada positiva per la gent del col.lectiu, malgrat que el Departament encara no hagi fet una proposta definitiva per les tarifes reduïdes de Manlleu cap amunt, tal com es va comprometre el Conseller en la reunió amb els ajuntaments i consells d'Osona Nord, Ripollès i Garrotxa, per abans que acabés el 2013.
Finalment, fer un reconeixement a la vàlua del jovent de Torelló. Aquest darrer cap de setmana, hi ha hagut dues mostres d'això. Primer, amb la victòria del juvenil-cadet femení de futbol, que militen al a divisió d'honor, la màxima categoria possible i que van guanyar sota la pluja i al final amb boira i tot al totpoderós RCD Espanyol, per 1 a 0 amb un contraatac per la banda culminat per la menuda però molt tècnica Andrea rematant de cap fins al fons de la xarxa un gol a bastament celebrat per unes grades plenes malgrat el fred. I al vespre del mateix dissabte, vaig poder gaudir, així com per la gent que va omplir gairebé del tot el Cirvianum, de l'obre de Xarxa, el Jove Lennon, amb la participació de joves actors locals amb una obra que narra la biografia de Lennon a través de pocs diàlegs però molta música (de 4 components dels Flipats, com a John, Paul, George i Ringo dels Beatles) i dansa. Molta qualitat teatral i dels muntatge musical i de dansa. La gent va aplaudir, no per inèrcia familiar vers els joves sinó per haver vist un bon espectacle. I parlant de teatre, aquests dies també hem presentat la primera part de la temporada d'un any en què el (nou) teatre Cirvianum fa 20 anys. Aquí podeu llegir el manifest que s'hi va llegir.

Ràdio Ona: Valoració positiva de la decoració nadalenca de les places de Torelló
Ràdio Ona: Torelló construïrà la Sala Polivalent el 2014
Ajuntament de Torelló: El grup de teatre Xarxa reposa el muntatge "Lennon"