Setmanes 100 i 101: Veïns del C/Rocaprevera, Consell de Seguretat i reunió general de comerciants... i #100Setmanes

Ja ha fet 100 setmanes que ERC i Junts per Torelló estem al govern de Torelló. 100 setmanes des de la signatura de l'acord de govern amb Santi Vivet a la Sala de Plens de Torelló.
El nostre lema de campanya va ser "Estem preparats, comptem amb tu", un lema que volia definir com encaràvem el mandat 20011-15, preparats per assumir responsabilitats, i volíem fer-ho al costat de la gent, posant èmfasi en una nova manera de governar a Torelló.
Amb en Lluís i en Xevi, crec que hem demostrat que ERC i Junts per Torelló estem a l'alçada dels esdeveniments, des de les nostres àrees polítiques, així com de grup municipal en un govern de coalició amb CiU i en el Ple Municipal, on hi convivim amb la demagògia de PxC.
Personalment he assumit les responsabilitats en Comerç i Tursime, donant un impuls ambiciós; el treball amb els barris i m'he implicat intensament en la tasca de regidor de Seguretat Ciutadana.
El nostre grup, a més ha estat a l'alçada per donar un impuls sobiranista a l'ajuntament, pujant al tren del procés sobiranista, del qual la sociovergència del mandat anterior ens en van voler fer baixar. Continuarem treballant.
Properament farem balanç d'aquestes setmanes.
En les darreres dues setmanes, amb en Santi, l'alcalde, ens vam trobar amb els veïns del carrer Rocaprevera, on després d'una primera trobada, vam acordar com quedava al final el carrer, així com la plaça Jacint Verdaguer. El carrer Rocaprevera tindrà una pilona, després de l'aparcament, que serà zona vermella (3 hores de limitació), com a prova pilot. Fins a la pilona, des del Camí nou de Can Parrella, serà de doble sentit, després, pels veïns, serà d'únic sentit, en direcció a la Plaça de la vila. La Plaça Jacint Verdaguer només serà pels veïns. Hi van haver algunes persones que s'hi van aposar, però la majoria van estar-hi d'acord. Cal tenir en compte, que tot plegat segueix la voluntat de treure cotxes de pas del casc antic i facilitar l'accés a veïns i subministres, i que la resta pugui accedir als aparcaments, nombrosos i que, a Torelló, són gratuïts. Amb aquesta actuació, el casc antic de Torelló es pot deixar com a definitiu.
La setmana passada van tenir lloc dues de les grans reunions que tinc a l'any. La primera va ser el Consell de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, on vam parlar del dispositiu de Carnaval, de com queda la mobilitat dels cotxes al casc antic i al Barri de Montserrat, i de les dades policials del 2013, que les presentarem públicament d'aquí a unes setmanes. En aquest plenari del Consell, s'hi va incorporar un membre d'ADFO, en Jaume Rovira, benvingut.
I al cap de dos dies vam fer reunió general de comerciants, per fer balanç del 2013 i acordar les línies del 2014, que seran continuistes respecte l'any anterior, intentant donar un altre pas endavant. La reunió va ser molt interessant, els comerciants presents van participar activament, aportant i debatent idees. Es va valorar positivament les accions fetes el 2013, sobretot el nou programa de locals buits (omplint-ne els paradors o instal.lant vinils amb missatges a favor del comerç de Torelló), així com la Nit de Botigues, que hi ha ganes de repetir.
És important donar la veu als comerciants, com a d'altres col.lectius, quan es fa polítiques dirigides a aquests. Com a regidor així ho crec i així ho intento fer.

Republicà del Ges, 17. Edició especial de les 100 setmanes a govern