Setmanes 102 i 103: El Ple contra l'homofòbia i el Carnaval de Torelló

Aquestes dues darreres setmanes hem tingut ni més ni menys que Ple municipal i Carnaval de Torelló. Gairebé res…
En el Ple municipal, l’ordinari del mes de febrer, vam aprovar una moció a proposta del col.lectiu LGTB d’Osona Talcomsom, on Torelló es mostrava contrària a la discriminació per motiu d’orientació sexual. Tal com vaig dir al Ple, cal persistir en la normalització d’una part de la nostra ciutadania, que sovint, per la pressió social es veu forçada a la ocultació pública. Aprovacions per unanimitat al Ple de Torelló, així com d’altres accions, com un taller sobre el tema a l’IES, organitzat per la regidoria de Joventut, de Xevi Lozano, són un pas més a aquesta “normalització” abans esmentada. Però és el compromís de la ciutadania, majoritàriament l’únic que pot fer que el respecte al dret a viure amb normalitat, és a dir, sense ser discriminats. Al final del Ple, Sergi Cercós, membre l’Associació LGTB Talcomsom va intervenir per agrair a l’Ajuntament la seva posició davant la proposta i va recordar que va ser el primer municipi de la comarca a penjar la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de la Casa de la Vila cada dia de l’orgull LGTB.
En aquest Ple també ens vam oposar a la reforma de l’administració local, que impulsa Madrid i que és tot un torpede a la línia de flotació del municipalisme català, com a eina bàsica per les polítiques de benestar, educatives o de promoció econòmica, per exemple. En el Ple, en Xevi Lozano també va explicar la reforma dels reglaments dels horts socials per facilitar-ne l'accés als aturats.
En el torn de precs i preguntes, de nou, els regidors de PxC van centrar les seves preguntes (amb voluntat d’atac) a un servidor. Tota una fixació...
Per cert, vam estrenar-nos al Ple amb el Twitter del Republicà del Ges, seguiu-lo aquí.
En quan al Carnaval, ha estat, de nou un èxit de la festa i de la participació de la gent en una festa popular que ja forma part de l’ADN de Torelló. Personalment me la vaig passar, com l’an passat des d’una altra dimensió, formada pel dispositiu d’emergències i seguretat, amb el SEM, la seixantena de voluntaris de Protecció Civil de diferents poblacions catalanes i de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra (podríem dir que a la foto s'hi veu la meva comparsa de Carnaval ;). És un dia amb molta gent a Torelló, desenes de milers de persones que venen al Carnaval, alguns amb mala intenció, d’altres amb poca conciència cívica i també d’altres amb poc autocontrol, així que d’incidències n’hi van haver, com és normal. Però la majoria de la gent va poder gaudir de la festa en pau.
Felicitar als organitzadors del Pullassu, les Senyoretes i el Carnaval, aixó com a tots els que ens han ajudat a l’èxit d’aquesta gran festa de Torelló.
(Un record pel Rei Carnestoltes accidentat. Ànims!)
Informació i galeria de fotos del Carnaval d'Osona.com
Galeria de fotos del Carnaval de El 9 Nou