Setmanes 106 i 107: balanç de les #100setmanes, Festa del Carrer Sant Josep, zona vermella i el Pescabirres

 Aquestes dues setmanes hem presentat els plans d'ocupació del Pla de Barris, amb el Santi, a més hem iniciat les reunions "transversals" amb tots els departaments per treballar amb els agents cívics, on vam decidir posar especial esforç amb el tema dels excrements dels gossos i em tenir controlats totes les antenes parabòliques i els aires condicionats mal situats. També en aquestes setmanes, els agents cívics han estrenat un espai al Setmanari Torelló per parlar de civisme.
També ha estat important pel nostre grup municipal el balanç de les #100Setmanes a l'equip de govern de Torelló, en coalició amb CiU. Vam fer una valoració positiva del què hem aportat ERC i Junts per Torelló a l'ajuntament en aquestes setmanes, a més de valorar positivament l'acord de govern (aquest és el document que vam signar en Santi Viviet i un servidor, com a rúbrica de l'acord). Podeu llegir la nostra valoració clicant aquest enllaç a la web d'ERC Torelló
També hem viscut la festa del C/ Sant Josep de Torelló, un carrer amb molta personalitat uqe volen compartir amb tot el poble la seva festivitat. És una festa que fa dècades que es fa i que l'organitzen eminentment els veïns, amb concurs de pastissos, un esmorzar, gegants, sardanes... tot el que volgueu esperar d'una festa popular de carrer. Ara ja encarem la del Barri de Montserrat.
En un altre àmbit vam gaudir d'una perla de la cultura, al Cirviànum, amb l'espectacle "Fantasies del Ges", cobla, swing, tango, sardanes i corals rubricat amb uns Segadors de pella de gallina...
A Torelló hem estat notícia per l'aplicació de la zona vermella en l'aparcament del carrer Rocaprevera. Aquest sistema consta de ser un sistema d'aparcament d'horari limitat i gratuït, com la zona blava de Torelló. La diferència és que en lloc de ser d'una hora i mitja, és de tres hores. Vaig pensar en aquesta opció després d'una reflexió que va voler compartir amb mi per missatge intern de Facebook la Susagna, sobre les situacions en què una hora i mitja és massa poc, sobretot a la tarda, que comença a les 16h i es va a recollir la canalla a les 17h. 
El sorprenent és que la zona vermella ha estat present en una portada d'El 9 Nou, l'ACN n'ha fet un reportatge i som presents a webs nacionals i, fins i tot, hem sortit el TN Comarques i, segons m'han dit, a Els Matins de TV3 amb la Melero!!! Curiós aquest inesperat interès. Ara, algú hauria de preguntar el per què del color... hehehehe!
I per acabar aquestes setmanes, hem gaudit de la primera edició de la Pescabirres, la 1a Fira de Cervesa Artesana a Torelló. I dic primera perquè aquest esdeveniment s'ha de consolidar a Torelló i fixar la data al calendari del poble. I més davant el gran èxit del dissabte, amb una participació molt gran a tota hora, car els organitzadors van planificar activitats per tots els públics.
Cal agrair als que han participat en la organització com en Morfu, les cerveseres Gàrgola i GatGraz, així com els Deixebles de Sant Feliu i tots els artitstes que hi van particiapr com els locals Tietes Queques, Els Flipats i Flying Frogs. I la mítica Pesta Porcina! Així com de totes les cerveseres que ens van acompanyar i que vam poder degustar els seus beuratges.
Com a regidor de Comerç i Turisme crec que l'ajuntament ha d'estar al costat d'aquests esdeveniments, que donen vida al poble i que de rebot han de donar vida a restauració, bars i comerços. L'ajuntament ha de donar suport als actes "Made in Torelló", fets des de la base i ben fets. I la Pescabirres, per sort, ho és.
I no em puc oblidar de l'entrega dels premis de les fotografies d'Instagram del Carnaval de Torelló, Felicitats, Eva! Galeria de fotografies de la Pescabirres a Osona.com (Adrià Costa)
Galeria de fotografies de la Pescabirres a El9Nou.cat (Xevi Mas i Lurdes López)


(vídeo d'El9TV)